Meniu Închide

15 lucruri care se schimbă când pierzi 15 kg

V-am povestit deja cum s-a apucat Pisicul consort de slăbit. Cum s-a împrietenit cu alimente total necunoscute pentru el și cum și-a disciplinat programul de antrenamente.

Pentru că până la urmă experiența autentică este cea trăită pe propria-ți piele, îi dau astăzi tastele Pisicului consort, să zică el cum e să fii cu 15 kile mai ușor. Să ieși pe ușă fără să riști să pleci cu jumate de casă, să îți zâmbească colegele pe holuri. De-ale vieții mărunte.

1 ianuarie 2017 – 1 aprilie 2017 . O diferență de -15 kg. Nu a existat o rezoluție anuală în sensul ăsta și nimic nu anunța că va urma o revoluție :-).  O banală durere de genunchi a fost suficientă să pornească toată nebunia. După o vizită la doctor, am aflat că ori iau măsuri, ori mă pregătesc de o bătrânețe timpurile a oaselor. Oare ce am ales?

Vara lui 2016, în jur de 135 kg

Cum se simt -15 kg în 15 lucruri care s-au schimbat

Lumea începe să te poată cuprinde în brațe și să-și atingă mâinile la spatele tău. Nu prea îmi amintesc de când nu s-a mai întâmplat, dar e un sentiment foarte drăguț.

Ești încurajat de cei cu care te întâlnești și îți laudă reușita. E foarte motivant și te face să mergi mai departe.

Așa că,  dacă observați la cineva o schimbare, cât de mică, spuneți-i, lăudați-l, apreciați-l. Cam ca la copii când au o realizare 🙂

Când speli vasele, partea de jos a tricoului nu mai atinge chiuveta și nu se mai udă. Ca urmare, nu mai schimbi tricoul după fiecare spălat de vase.

La spălatul pe dinți, mai ales în momentele adormite de dimineață,  se mai întâmplă să cadă pastă  – ce, vouă nu vă cade? Când ai 15 kg în minus constați că tricoul nu mai stă în calea pastei și ea ajunge pe chiuvetă. Evident că tricoul era de vină că se păta, nu burta pe care se mula conștiincios.

Observi că hainele tale au devenit brusc foarte mari și nu prea se mai potrivesc. Le aranjezi în față, nu mai stau bine la spate, le aranjezi și la spate, apar cute în lateral și tot așa.

E clar timpul pentru o garderobă nouă

Cei care-ți cer un act de identitate și se uită la poza ta, sunt evident contrariați. Își tot mută privirea, când la tine, când la imaginea de pe bucata de plastic oficială. Ceva nu se leagă. Unii se prind și încep să  zâmbească și să înțeleagă transformarea, altora le explici un pic și au apoi un moment de aha. Parcă ai citi în ochii lor “Dumnezeule, cât erai înainte, omule?”

Martie 2017, sub 120 kg. Burtica e încă acolo, dar fața “trădează” schimbarea

Scaunele în general și cele din avion în particular, par mai încăpătoare. Parcă dintr-o dată cineva a făcut o magie și le-a schimbat dimensiunile. Acum înțelegi cum de unele domnițe au loc și de geantă și de haină și de alte acareturi pe lângă ele.

Cureaua, care până acum era ok, dar putea fi și mai lungă, începe să devină tot mai lungă și mai găurită (cam cu 3-4 găuri în plus). Surpriză, acum se dezvăluie și catarama și înțelegi că are și un rol practic, nu numai estetic.

Simți pe propria-ți piele, că ”iarna nu-I ca vara” ci că iarna e mai frig decât știai tu că e și –x grade celsius chiar se simt. Pentru moment nu am experimentat vara, dar e foarte posibil că acele temperaturi ”insuportabile” de un pic peste 23 de grade să devină prietenoase.

Coborâtul și mai ales urcatul scărilor, când nu mai cari un săculeț de cartofi permanent în spate, devine mai ușor și durează mai puțin.

Odată cu regimul de viață schimbat și cu mult sport la pachet, somnul devine o activitate care chiar are rolul de a te odihni, pentru că organismul nu mai este ocupat cu procesarea alimentelor pe care tocmai le-ai mâncat înainte de a merge la culcare.

Începi să faci mai multe lucruri, să pui în aplicare ce amânai de ceva vreme și să fii mai activ în mai multe zone din viața ta.

Mâncatul și mâncarea nu-ți mai ocupă atât de mult timp și nu te mai obosesc așa de tare.

Oau, poți face lucruri imediat după masă, nu mai ai nevoie de timp de odihnă, să te recuperezi după ce ai mâncat.

Începi să te vezi diferit. Mâinile și picioarele îți par mai subțiri. Și chiar așa sunt, doar că nu ești încă obișnuit cu forma asta a lor. Începi să observi tot felul de detalii pe care nu le vedeai la tine. Mușchi, vene, tendoane, chestii de-astea care stăteau bine pitite până acum.

Pierzi un suport extraordinar în odihnirea mâinilor. Burta! Când o ai, mâinile tale se odihnesc foarte confortabil pe ea, mai ales când stai jos.

Lista mai conține multe și se îmbogățește în fiecare zi.  Dorința de mișcare, de sport, de a face ceva în loc să stai.

Faptul că o fată pe care o știi de peste 10 ani îți spune că ești drăguț

Surpriza pe care o ai când te uiți în oglindă pur întâmplător și ai impresia că nu te-ai mai văzut de ceva vreme. Ușurința cu care poți să alergi. Disponibilitatea de a te juca cu copilul care te așteaptă cu brațele deschise și cu zâmbetul pe buze. Da, chiar te poți juca imediat după masă, nu mai trebuie să vegetezi jumătate de oră, incapabil să te miști. Și copilul tău chiar e fericit să te vadă schimbat. Atât de fericit, încât începe să te avertizeze când ai tendința să sari iarăși calul la masă.

Sper că vor mai fi cel puțin la fel de multe motive și la următoarele 15 kg și abia aștept să le împărtășesc. Până atunci, mi-ar plăcea să știu de la voi dacă ați trecut prin experiențe similare și ce s-a schimbat odată cu schimbarea stilului de viață sau cu pierderea kilogramelor în plus.

Toate bune,

Pisiku

Din februarie, Pisicu urmează programul Revvolution, creat de expertul în sport și nutriție Valentin Vasile pentru a te aduce în cea mai bună formă, în cel mai scurt timp posibil. Este un program sportiv de grup, care îți oferă avantajele unui antrenament personal. Sau invers, un antrenament personal care îți oferă beneficiile unei sesiuni sportive de grup. Mai multe detalii despre ce înseamnă Revvolution găsiți aici. 

Cu Valentin Vsile, creatorul Revvolution

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Pixabay

Posted in Lumea Pisicii, Sănătate și formă maximă

Related Posts

10 Comments

 1. Iohanna

  Bravo, Pisku! Ce tare! Te-am vazut la Revvolution si te-am admirat in pozele de pe Facebook! Acest program chiar functioneaza nemaipomenit si rezultale sunt grozave! Si eu am slabit 5 kg, dar nu aveam nevoie mai mult. Insa da, hainele stau altfel si e vorba de energie, de vitalitate, de starea generala, de calitate somnului… Multe lucruri bune!
  Felicitari si spor in continuare!

  • Ioana Marinescu

   Multumim, Johanna! Felicitari si tie, 5 kg este foarte foarte bine!

 2. Andreea

  Felicitări Pisicului! Articolul mi-a făcut dimineața frumoasă, mă bucur tare mult să citesc astfel de povești!

  • Ioana Marinescu

   Multumim, Andreea! Aprecierile tale sunt tare importante pentru noi 🙂

  • Ioana Marinescu

   Mai,acum dupa concedii si dupa o perioada de pauza, amandoi am cam luat kg, dar incercam sa ne revenim si sa ne reapucam. Cel mai important e sa nu te lasi si sa continui, dar e f greu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.