Meniu Închide

Campionii sănătății, un cros unde copiii chiar apucă să alerge

Știți cum este să citiți dezamăgirea în ochii copilului vostru? Să îi ștergeți lacrimile de pe obraji și să ridicați neputincios din umeri când vă spune că nu este corect, pentru că într-adevăr nu este? Asta am simțit noi săptămâna trecută, la cursa pentru copii a unui maraton cu tradiție în București. Ana s-a pregătit intens de alergare – mai mult sufletește, ca de antrenat nu prea a avut timp și își dorea din tot sufletul să vadă cum a evoluat de la ultimile participări (era a patra oară când alerga aici), cât rezistă, cum își dozează efortul.

Din păcate, din rațiuni organizatorice și din excesul de zel al domnilor de la Jandarmerie, categoria de vârsta a Anei a fost împărțită în două și fetele din al doilea eșalon au alergat – la decizia acelorași persoane – mai puțin de un sfert din distanța stabilită inițial. Adică vreo 200 m, în loc de 750. Nedumerire, dezamăgire, lacrimi, reclamații, umeri ridicați, lipsă de răspunsuri. Cum necum, am reușit să îi explicăm cum au stat lucrurile (deși nici noi nu am înțeles prea bine), am compensat printr-o cursa ad-hoc cu tati, la care ea a câștigat pe bune, dar gustul amar a rămas.

Din fericire, am aflat că ne putem lua revanșa. Duminica aceasta, chiar de Florii, are loc crosul pentru familie Campionii sănătății, organizat de asociațiile EMOVERE, Elite Running si RO CLUB MARATON. 

De la cei mai mici copii, care “aleargă” în brațele unuia dintre părinți, până la copiii de 12 ani legați de mâna unui părinte, toți cei prezenți au șansa de a alerga în cuplu părinte-copil și de a câștiga diploma “Campioni ai sănătății”, mere gustoase de la Irinuca, premii puse la dispoziție de sponsori.

Tocmai pentru a nu se produce aglomerație și pentru a se putea respecta programul și toți copiii să alerge distanța promisă, se vor înscrie doar 60 de copii pe categorie de vârstă, așa că vă sugerez să vă grăbiți cu înscrierile. Detalii și înscrieri, aici.

Citește și Cum am ajutat-o pe Ana să iubească sportul. Șapte pași urmați de noi.

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

Posted in Evenimente, Lumea Anei, Lumea Pisicii, Sănătatea copiilor

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.