Meniu Închide

Care e secretul să suportăm mai ușor grijile zilnice?

Stăm toți la masă. Deși e târziu și mâine iarăși o să țip când mă sui pe cântar, deși Ana trebuie să se culce, iar eu mai am multe treburi de terminat, nu ne desprindem niciunul. E unul din rarele momente în care suntem împreună. Cumva am reușit să nu deschidem discuțiile pe care nu apucăm să le purtăm în alte momente, adică cele organizatorice, de program, bugete, chestii de făcut în casă. Vorbim nimicuri. Ana începe să cânte. Din Sunetul Muzicii, evident. Haide, mama, haideLas-o, tati, știi că mami nu cântă, intervine Pisicul grijuliu. Ba, pardon, cânt și chiar cu pasiune, habar n-ai tu, îi zic ofuscată. Da, tati, cântă mama mereu, dacă ai știi tu ce concerte facem noi în mașină. Haide, mami, te rooog. 

Încep să cânt cu ea și Pisicul se prinde că pe mine Ana mă lasă să cânt, nu doar să țin sunetele lungi, așa cum îl pune pe el. Aaaa, nu e corect, sabotaj, începe el să protesteze și se bagă peste noi. Cântă fals, se încurcă, iar pe noi ne bufnește râsul. Râdem toți. Cântăm și râdem. Ne scapă vocea – nouă, evident, dar nu ne lăsăm. Dacă ne-ar auzi vecinii sigur ar zice că am înnebunit de-a binelea. Dar nouă ne e bine. Acolo, în bucătărie, la nouă seara, cu prea multă mâncare pe masă pentru ora aia, cu prea multe vase în chiuvetă și programul prea decalat. Dar cu râsetele noastre unul peste altul, să ne intre bine în urechi.

Mă gândesc atunci că în familiile fericite se râde mult

Că râsul e singurul care ne mai salvează de urâțenia care ne înconjoară, de stresul pe care îl punem pe noi și pe copii, de grijile zilnice. Doar râsul cu poftă și împreună poate să ne aducă un somn liniștit și să ne ajute să ne trezim a doua zi dimineață și să o luăm de la capăt. Ana și tatăl ei râd mult. Mereu îi aud hăhăindu-se din te miri ce și de aia el și-a câștigat titulatura de părintele simpatic. Eu nu îmi amintesc să fi râs mult acasă în copilărie, așa că acum îmi e greu să intru în jocul lor, să arunc hainele de om responsabil și să devin neserioasă.  De fiecare dată când reușesc să o fac, viața devine brusc mai ușoară, mai senină.

Cu cât reușesc să râd mai mult și mai fără opreliști, cu atât grijile dispar

Traficul se eliberează atunci când râd cu poftă împreună cu Ana în drumurile noastre nesfârșite prin oraș.  Termenele nu mai par așa strânse când le abordez după un râs bun. Nici chiar eu nu mai par așa serioasă și gravă când reușesc să îmi râd în față.

Secretul vostru care este să faceți față grijilor de zi cu zi?

Credit foto copertă – Cristina Jilavu, Event Portrait

Machiaj Roxana C Make-up​

Citește și

Tu când i-ai dat ultima dată întâlnire copilului tău?

Exercițiul care mi-a schimbat, la propriu, viața

Tu mai știi cum miros salcâmii?

Tu ce-i spui cel mai des copilului tău?

Unde te grăbești? Mai ține-l în brațe puțin

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Posted in Lumea Pisicii

Related Posts

2 Comments

  1. Simona

    Absolut asa e, in familiile fericite se rade mult si se prosteste toata lumea cot la cot 🙂
    Mi s-a parut interesant, multi dintre prietenii copiilor nostri de pe strada se autoinvita la noi cand suntem la masa, initial m-am gandit ca poate parintii lor sunt ocupati uneori si pe copii ii ia foamea, pana cand mi-a deschis ochii o fetita, in timp ce ma ajuta sa punem masa (noroc ca avem una din aia extensibila care acomodeaza si zece persoane) mi-a spus pe un ton din care am inteles multe: “mie imi place cum mancati voi impreuna toata familia la masa, si radeti si povestiti, de aia imi place sa mananc cu voi, parca sunt si eu parte din familie” cand am inteles de ce graviteaza tot cartierul incoace… si s-a umflat pipota in mine de bucurie :-)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.