Meniu Închide

Ce emoţii ascund comportamentele “rele” ale copiilor

Foarte des avem tendinţa să ne etichetăm copiii ca fiind obraznici, neascultători, să considerăm că au un comportament neadecvat, fără să ne întrebăm de fapt ce ascunde acel comportament, ce ar vrea copilul să ne spună, dar nu ştie cum sau nu poate şi atunci se comportă instinctiv. De multe ori mi se întâmplă să mă surprind ca după ce o cert pe Ana sau mă las agasată de comportamentul ei, să mă întreb ce zi a avut, cum i-o fi fost la şcoală, dacă simte că are atenţia mea sau nu, dacă se simte iubită sau, din contră, neglijată. Mi-ar plăcea să pot face asta mai des înainte de a avea un comportament nedorit faţă de ea şi exersez la asta în fiecare zi.

Persoana la care am auzit cel mai clar descris acest concept de emoţii din spatele comportamentelor a fost Otilia Mantelers, instructor parenting by connection. Ea explică într-un mod simplu mecanismul de funcţionare al creierului copilului, procesul care are loc atunci când el se simte deconectat de părinte şi acţionează necontrolat, manifestând ceea ce noi numim comportamente rele, răsfăţuri, etc. Cel mai simplu şi mai eficient mod de conectare între părinte şi copil este prin joc. Jocul rupe practic bariera dintre părinţi şi copil, explicând totodată şi anumite comportamente sau frici.

Despre toate acestea vom afla joi, pe 18 februarie, direct de la Otilia, în prima întâlnire pentru părinţi, organizată de Clubul Kindi – Rolul vindecător al jocului pentru părinte şi copil. Veţi primi multe răspunsuri la întrebările care vă frământă, discuții pe situații concrete, de acasă, aşa că nu uitaţi să vă notaţi problemele la care aţi dori să aflaţi opinia Otiliei. În urma acestei întâlniri veţi pleca mai încrezători în voi, ca părinţi, veţi primi instrumente care vă vor ajuta să îi “citiţi” mai bine pe copiii voştri şi motivaţia de a vă ajusta pe voi înşivă, din dragoste pentru ei.

Detalii despre eveniment găsiţi aici.  Până pe 14 februarie beneficiaţi de un preţ special de 100 lei. Vă garantez că fiecare minut petrecut cu Otilia va face diferenţa în relaţia dintre voi şi copilul vostru, dar şi în drumul de a deveni un părinte mai bun.

Posted in Evenimente, Lumea Pisicii

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.