Meniu Închide

Cheescake ușor și rapid. Prăjitura perfectă de week-end

De ani de zile, în familia noastră există două deserturi preferate: tiramisu și cheesecake. Pentru că prăjitura italiană nu prea are farmec decât cu ouă crude, cafea și alcool, am pus-o un pic în așteptare (o s-o reiau, acum că Ana a crescut) și cheescake-ul a fost la loc de cinste. Îl facem de câteva ori pe an, iar de Paște ține loc de pască. Am încercat două rețete de-a lungul timpului, cu amândouă am avut succes, dar am păstrat-o pe cea mai ușor de făcut și care nu a dat greș niciodată.

Cheescake. Ingrediente necesare

Baza – 100 grame de unt gras (82% grăsime), 200 grame de biscuiți, de preferat tip digestivi

Stratul 1 – 400 de grame de brânză  cremă (tip Philadelphia), 2 ouă, 100 grame zahăr pudră (eu folosesc cu aromă de vanilie, îi dă o aromă mai puternică), esență de vanilie (eu pun o fiolă)

Stratul 2 – 400 ml smântână (eu folosesc cu 30% grăsime), 50 grame zahăr pudră, esență de vanilie

Toping – fructe de pădure congelate sau proaspete sau alte fructe preferate

Anul acesta, în premieră, am pus și în crema pentru stratul 1 și în crema pentru stratul 2 câte 2 picături de ulei esențial de lămâie. I-a dat un gust aparte.

Cheescake. Mod de preparare

Biscuiții se zdrobesc cât mai fin. Untul se topește la foc mic, apoi se amestecă cu biscuiții zdrobiți, până se omogenizează. Amestecul obținut se pune într-o tavă rotundă, de preferat cu fundul detașabil și se presează bine cu o spatulă de lemn. Se lasă să se răcească și se pregătește stratul 1.

cheescake

Se mixează bine crema de brânză cu zahărul pudră, ouăle și esența de vanilie. Compoziția se pune peste stratul de biscuiți. Se coace timp de aproximativ 20 de minute, la cuptorul încins în prealabil, la 180 de grade.  Ideea este să se coacă până se întărește brânza și în interior. Nu este ok să fie lichidă în mijloc.

cheescake
Stratul 1, înainte de a fi băgat la cuptor

După ce s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă aproximativ 20 de minute la răcit.

Se prepară stratul al doilea. Smântâna se amestecă cu zahărul pudră și esența de vanilie și se pune cu grijă peste primul strat. Se mai introduce la cuptor maximum 10 minute.  Eu am lăsat-o cam mult și s-a crăpat, dar la gust a fost tare bună.

După ce se răcește, se lasă în frigider, preferabil o noapte întreagă. Se servește cu fructe deasupra.

Eu fac cel mai des cu fructe de pădure congelate, pe care le las să se dezghețe, le scurg puțin și le pun ca atare peste cheescake.

Poftă buna! 🙂

Citește și

Tremurici, desertul copilăriei mele

Rețetă de chec cu lămâie ca la bunica

Cornulețe fragede. Rețeta copilăriei

Copil mofturos? Fii creativ!

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Posted in În bucătărie, Lumea noastră

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.