Meniu Închide

[Concurs] Alfie Kohn ne învaţă cum să creştem copii curajoşi şi responsabili

Alfie Kohn este unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în parenting din lume şi autor a 14 cărţi despre educaţie, parenting şi comportament uman, cărţi ce au fost traduse în 20 de limbi şi vândute în peste 500.000 de exemplare la nivel mondial. Încă din anii ’90 este adesea invitat să susţină conferinţe în SUA, iar din 2005 depăşeşte graniţele ţării, discursul său ajungând live la părinţii din întreaga lume. Munca sa de cercetare a fost premiată de instituţii precum The American Psychological Association sau The Canadian Teacher’s Foundation, iar volumul „Parenting Necondiţionat” a fost recompensat cu un Gold Award în cadrul National Parenting Publications Awards 2006.

După ce a inspirat aproape 1.500 de părinţi români prezenţi la cele două conferinţe susţinute pînă acum, Alfie Kohn revine în ţara noastră în data de 21 mai în cadrul evenimentului organizat de Totul despre mame, care va cuprinde două conferinţe – Parenting necondiţionat şi Argument împotriva competiţiei.

În cadrul primei conferinţe, Parenting necondiţionat aflăm cum putem să le facem faţă celor mici, fără condiţionările care ne sunt la îndemână şi care ni se pare că oferă rezultate pozitive şi rapide. Trăim timpuri agitate: programul de muncă e solicitant, treburile casnice ne copleşesc, iar copiii au din ce în ce mai multă nevoie de atenţia noastră. Uneori, clacăm în relaţia cu ei şi apelăm la pedepse, recompense şi condiţionări, pe care le percepem drept metode infailibile de a obţine rapid ascultarea lor, uitând în ce eroare uriaşă ne afundăm. Alfie Kohn ne va arăta de ce condiţionările sunt nocive pe termen lung şi de ce ele adâncesc prăpastia de comunicare şi de iubire dintre noi şi copii. Vom afla de la el care sunt alternativele la pedeapsă şi cât de mare e puterea parenting-ului necondiţionat, metoda pozitivă care ne întăreşte relaţia cu copiii noştri, dar şi pe cea cu noi înşine.

A doua conferinţă, Argument împotriva competiţiei  va încerca să convingă părinţii de efectele nocive ale competiei asupra copiilor, care  sunt angrenaţi într-o luptă acerbă pentru poziţia fruntaşă a clasamentului încă de la naştere: părinţii îşi doresc ca ei să fie primii la vorbit, la terminat mâncarea din farfurie, la făcut primii paşi, la grădiniţă şi la şcoală. Ei sunt învăţaţi să fie într-o continuă competiţie şi făcuţi să înţeleagă că doar aceasta e singura cale spre succes. Alfie Kohn va dărâma miturile despre competiţie treptat, cu explicaţii detaliate pentru fiecare mit în parte, arătând că această competiţie nu e decât o piedică în calea dezvoltării copilului, dar şi că premiile, concursurile și recompensele îi fac pe oameni să-și vadă semenii ca pe niște obstacole în calea succesului lor.

“Mă bucur mult că am ocazia să vă vorbesc, în București, pentru a treia oară în patru ani! Pe de o parte, am să invit părinții să reflecteze la principalele aspecte legate de creșterea copiilor. Voi argumenta că nu contează cel mai mult doar că-i iubim, ci cum îi iubim – necondiționat. Adică îi iubim pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce fac. Chiar mai important este ca ei să simtă că sunt iubiți astfel. În loc să controlăm copiii prin pedepse și recompense, trebuie să colaborăm, să rezolvăm împreună problemele, și pe lângă asta, ei să știe că li se poartă de grijă într-un mod care nu depinde de felul în care se poartă.”, spune Alfie Kohn despre evenimentul din 21 mai 2016.

Detalii despre înscriere găsiţi aici.  Pentru grupuri mai mari de 10 persoane se aplică un discount de grup ( 10% pentru 10 participanți, 15% pentu 15 participanţi, etc).

Până la conferinţa susţinută de Alfie Kohn la Bucureşti vă invit la un concurs în cadrul căruia puteţi câştiga un pachet de cărţi semnate de autorul american – Parenting necondiţionat, Pedepsiţi prin recompense şi Mitul temei pentru acasă.

Pachet de cărţi Alfie Kohn
Pachet de cărţi Alfie Kohn

Ce trebuie să faceţi pentru a intra în concurs este să lăsaţi un comentariu la acest articol în care să îmi spuneţi ce v-ar plăcea să aflaţi de la Alfie Kohn despre una din temele pe care el le abordează în cadrul celor două conferinţe de la Bucureşti sau în cărţile sale.

Concursul se va încheia pe 14 aprilie, iar câştigătorul va fi ales prin random.org.

Succes tuturor şi întrebări inspirate!

Posted in Evenimente

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.