Meniu Închide

(Concurs) Fata Babei și Fata Moșneagului, premieră la Teatrul Zurli

Castigatoarea concursului este Elena Filip Miclea

Participanti

Castigator

Dacă nu aveți încă planuri pentru week-end, vă dau eu o idee, care o să vă bucure și pe voi și pe copiii voștri. Teatrul Zurli joacă în premieră spectacolul Fata Babei și Fata Moșneagului sâmbătă, la ora 11.00, la Teatrul de pe Lipscani.

Fata Babei si Fata Mosului

” Fereşte-te de oamenii răi! Fii bună cu copacii şi cu animalele şi plantele şi într-o zi vei fi răsplătită! Lasă-te dusă de inimă. Niciodată inima nu greşeşte drumul. Întotdeauna ascultăndu-ţi inima vei ajunge acolo unde ţi-ai propus”. Acesta este doar unul din învățămintele spectacolului, pe care copiii îl vor lua cu ei și îl vor aplica cu ușurință în viața de zi cu zi.

Povestea clasică Fata babei și fata moșneagului este adaptată în stilul Zurli, într-un limbaj pe înțelesul copiilor și cu abordare plină de lecții, după cum aflăm chiar din descrierea spectacolului – Am eliminat arhaismele şi am introdus interactivitatea. Am creat costume colorate, prietenoase. Am construit personajele între bine şi rău. Le-am iertat la final pe cele negative pentru că au promis că se schimbă. Fata Moşului e bună şi blândă şi este atentă la valori: e generoasă, e empatică, e cochetă, e întelegătoare. La polul opus, Fata Babei e o răzgâiată, alintată, sclifosită care nu se spală, nu se pieptănă, răspunde obraznic mamei şi e un munte de egoism. Moşneagul e blând, dar slab în timp ce Baba e şmecheră şi rea. Greşelile de abordare pe care încă le facem şi noi, părinţii zilelor noastre, le identificăm foarte uşor în acest spectacol.

Oamenii mari pleacă la final mulţumiţi că au avut o experienţă minuntă în care, din joacă, şi ei şi copiii lor ştiu mai multe despre relaţia părinte-copil.

Biletele pot fi comandate aici sau se pot achiziționa de la  casieria Teatrului de pe Lipscani, de luni până duminică, în intervalul orar 12:00-22. Pret bilet : 30 lei.

Puteți câștiga o invitație dublă (sau triplă, în funcție de numărul de copii) la premiera Teatrului Zurli de sâmbătă, 6 februarie. Trebuie doar să postați un comentariu în care să îmi spuneți care este povestea preferată a copilului vostru. Câștigătorul va fi ales prin random.org și anunțat în a doua parte a zilei de mâine (vineri).

Succes!

Posted in Lumea Pisicii

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.