Meniu Închide

Copilul meu va avea cont de Facebook când va şti să îl administreze singur

Nu văd niciun rost în a face cont de Facebook unui copil de 2,3, 5, X ani şi a-l aministra tu, ca părinte. Parcă nu poţi scrie despre el sau pune poze  pe contul tău, trebuie să te complici cu jonglerii între conturi şi parole. Eu nici măcar pagină de artist nu îi fac Anei. O să o facem împreună şi va învăţa să o administreze singură. Atunci va fi ea pe Facebook, altfel decât în poveştile mele, când va înţelege despre ce e vorba şi va avea răbdare să se prindă de chestii.

Tot atunci va învăţa şi despre cum să îşi folosească informaţiile personale, cum să aleagă şi să gestioneze prietenii virtuali, cât şi cui să împărtăşască. Astea i le tot cânt, deşi sunt conştientă că până nu umblă concret cu el, nu prea are ce să se lipească de ea.

O să o învăţ să nu afişeze nimic din ceea ce nu şi-ar dori să aflu eu sau de care i-ar fi ruşine să ştie cineva apropiat ei.

O să setăm împreună parolele şi o perioadă o să analizăm şi acceptăm împreună cererile de prietenie.

O să vorbim despre pericolul de a fi expusă la imagini sau informaţii pentru care nu este pregătită şi o să caut să găsesc o soluţie (dacă o exista) pentru săritul din film în film pe Youtube, fără să ştii peste ce dai.

Cu ideile astea mă duc eu joi, pe 15 septembrie, la ora 18.30, la evenimentul  Internetul si tehnologia. Cum să le facem sigure si utile pentru copii, organizat de Social Moms, împreună cu Salvaţi copiii. 

Se va discuta atât despre beneficiile internetului şi tehnologiei în viaţa copiilor noştri, cât şi despre atitudinea responsabilă şi securizantă pe care parinţii ar trebui să o aibă în utilizarea lor.

Cât timp noi vorbim de ale noastre, copiii vor fi implicați în diverse ateliere interactive în care vor avea şansa să afle despre riscurile şi beneficiile pe care lumea virtuală le prezintă. Pe parcursul atelierelor, facilitatori cu experienţă  îi vor provoca pe cei mici să se joace, abordând tematica Internetului şi, în acest fel, învăţându-i pe copii principiile de navigare în siguranţă şi utilizarea corectă a gadgeturilor.

Evenimentul este gratuit, dar trebuie să vă rezervaţi un loc, sunt limitate! O puteţi face aici, unde aflaţi şi toate detaliile necesare.

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Posted in Evenimente, Lumea Pisicii

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.