Meniu Închide

Cum slăbește un bărbat. Episodul “Află ce ai în frigider”

Anul trecut a fost anul meu la capitolul revenit în formă și reorganizat alimentația. Am povestit pe larg aici cum am făcut. Anul ăsta e clar al Pisicului consort, care dă drumul serialului de pe blog Cum slăbește un bărbat. 

Ce spun experții?

9 din 10 femei își doresc să fie mai slabe. Statisticile nu suflă o vorbă despre bărbați. Se zice că un bărbat slăbește mai ușor și că oricum lor nu prea le pasă cum arată. Bine, fie. Accept că un domn nu face o obsesie din aspectul fizic. Și că se pornește mai greu. Al meu s-a tot pornit, dar niciodată nu a reușit să meargă până la capăt. Acum, însă, simt eu că e altfel. Poate și pentru că a intrat într-un program complex, care nu înseamnă doar dietă sau doar mișcare. Sau poate pentru că a luat lucrurile treptat.

De la sportiv de performanță la obezitate severă

Cazul Pisicului e unul clasic – fost sportiv de performanță, s-a lăsat de sport intens, s-a apucat de mâncat mult, gras și haotic. Sportul a continuat să facă parte din viața lui, e activ, merge la triathloane, înoată relativ regulat. Și totuși, nu e suficient. De când îl știu, în afară de perioada liceului, când arăta chiar bine, mereu a fost un “grăsuț atletic”, dacă există așa ceva. Cea mai mare greutate pe care a atins-o a fost de 145 kg (la 1,90m înălțime) și cea mai mică 118. Numeroasele tentative de regim au eșuat, iar rezultatele au fost pe termen scurt.

Pasul 1 – Renunțări treptate

De ce cred eu că de data asta va fi altfel? În primul rând, pentru că renunțările s-au făcut treptat, astfel încât să devină deprinderi. Întâi a fost Cola. Nu credeam că o să îl văd vreodată lăsându-se. Bea uneori și 2,5 l pe zi. Că doar era lichid, nu? :-). Și totuși, în urmă cu patru ani a spus stop și stop a fost. Eu mai scap la un pahar, de două ori pe an, el nici nu o mai miroase măcar. A urmat apa tonică și toate celelalte sucuri dulci. Acum mai bea doar ceai, de o vreme neîndulcit.

A urmat apoi reglarea cantităților. Nu i-a ieșit mereu, dar oricum platourile de nuntă de pe vremuri au cam devenit amintiri. Așa a ajuns să dea jos într-un an, fără prea mare efort, cam 10 kg.

Ce ai în frigider?

Problema a rămas componența meselor. Așa ajungem și la episodul nostru de astăzi din Cum slăbește un bărbat. Vizita la nutriționist, primul pas în programul Revvolution, de care Pisicul s-a apucat de o săptămână. Era atât de amuzant când îmi povestea cum a decurs conversația cu specialista în nutriție, încât îmi pare rău că nu l-am înregistrat. A fost ceva de genul Știi supa cremă de legume? De brocolli sau ciuperci? De wassa ai auzit? Avocado ai în casă? Ardei capia? Roșii cherry? Mozzarella? Răspuns pozitiv pe linie. Nutriționista în extaz. Până să vină completarea – Le mănâncă nevastă-mea și uneori fii-mea. (Măcar m-am ales și eu cu ceva din toată treaba, admirația expertului nutriționist). Pe mine întrebă-mă de ceva ceafă de porc, salată boeuf, niște ouă prăjite. Atunci stăm de vorbă. 

Revoluția începe în farfurie

Evident că domnișoara în cauză l-a pus urgent în temă că revoluția nu se înfăptuiește cu ciolane și friptane și prima luptă câștigată e cu propriul stomac. Așa că a înghițit dumnealui în sec și s-a pus pe treabă. Ca un ajutor de nădejde ce am fost delegat, am lipit meniul pe dulapul din bucătărie, am resuscitat steamerul de pe vremea diversificării Anei și am dat iama în magazin după morcovi, nuci și pește.

Primul obiectiv – minus 15 kg

Pare enorm, dar când ai de slăbit echivalentul unui copil bine crescut, 15 kg sunt un fel de pietricică-n Lacu Morii. Nu aș fi crezut vreodată că o să îmi văd consortul mâncând wassa, brânză de vaci, migdale crude, morcovi chiori și somon fiert. Cred că organismul lui e încă în stare de șoc și se întreabă plictisit când o să alunece baconul mângâiat de smântână și combinația icre, salată de vinete, ceafă la grătar, cartofi prăjiți, totul c-un ou ochi deasupra. Aș zice nu prea curând spre niciodată.

Încă nu știu să vă spun cum slăbește un bărbat, ci doar cum se reîmprietenește cu alimente pe care nu le-a mai mâncat de când era mic sau la regim pe caz de boală. Cantitățile sunt mai mult decât generoase și meniul foarte variat. Poate prea variat, aș zice, mai ales pentru ăla care prepară. Nu există două zile cu aceeași masă, nici măcar gustările nu se repetă. Altfel, alimentele sunt foarte ok, din alea pe care eu le consumam oricum zilnic, după cum am stabilit mai sus. Dimineața fie fulgi de ovăz cu semințe, fructe de pădure și iaurt, fie cottage cheese, ouă cu legume. La prânz fripturi slabe sau pește cu legume în diverse combinații, iar la cină  supe, salate, legume. Gustările sunt și ele consistente, uneori fructe, alteori nuci sau câte un iaurt. Sigur nu mori de foame sau de plictiseală, de poftă de porcării poate, la început.

Avem parte și de efecte secundare. Frigiderul e aproape gol de tentații, Ana e mult mai interesată de hrana sănătoasă decât atunci când doar eu consumam așa ceva, iar eu trag speranță să mai scap de kilogramele în plus rămase, chiar dacă recunosc că trișez din greu cu câte-un dulce scăpat pe ascuns.

E clar însă că dacă am trăit ziua să îmi văd bărbatul molfăind cu poftă fulgi de ovăz cu iaurt 2% grăsime, la noi în familie a început Revoluția. Despre partea de mișcare, în episodul următor.

Revvolution este un program complet și complex de remodelare corporală creat de expertul în sport și nutriție Valentin Vasile pentru a te aduce în cea mai bună formă, în cel mai scurt timp posibil. Este un program sportiv de grup, care îți oferă avantajele unui antrenament personal. Sau invers, un antrenament personal care îți oferă beneficiile unei sesiuni sportive de grup. Mai multe detalii despre ce înseamnă Revvolution găsiți aici. 

Bărbații voștri cum stau cu silueta? Dar cu gândul de dietă?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Pixabay

Posted in Lumea Pisicii, Sănătate și formă maximă

Related Posts

2 Comments

  1. Geo

    Succes consortului si nu te plange de meniul variat. Gandeste-te ca altii aveau de preparat 2 meniuri diferite: unul pentru mine, unul pentru el. Simteam ca mi-as putea deschide un restaurant

    • Ioana Marinescu

      Ha ha, da, intotdeauna exista un mai rau undeva, nu? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.