Meniu Închide

Despre mine & blog

Despre mine

Bine ați venit în lumea noastră pisicească!

Eu sunt Pisica mamă, pe numele adevărat Ioana Marinescu. Am fost alintată Pisica, de fapt Pisik, de către soțul meu în urmă cu mulți ani și așa am rămas. Sunt specialist în comunicare și relații publice și am fost manager de PR aproape opt ani pentru o companie multinațională.

În urmă cu nouă ani și jumătate am devenit mamă și de atunci toată lumea mea s-a dat peste cap

Am realizat ca prioritățile, ambițiile, visele s-au schimbat și aproape nimic din ceea ce îmi plăcea înainte nu mă mai împlinea. Am ales să stau acasă doi ani cu fetița mea și să mă bucur de fiecare moment pe care mi-l oferea noul statut.

Pe finalul concediului de maternitate, am mers la un curs de aranjamente ikebana și viața mea s-a schimbat din nou. Întoarsă la birou, mi-am dat seama că locul meu nu mai era acolo. Când inevitabilul s-a produs și locul meu chiar nu a mai fost acolo, am ales să risc și să îmi urmez visul.

Nu mi-am depus CV-uri, nu am căutat un job nou. Am ales calea florilor.

Am mers la cursuri de specializare, la workshop-uri, am învățat mult singură și de peste cinci ani înfloresc cu drag evenimente de familie și corporate, recepții de birouri și aduc zâmbete pe chipurile oamenilor prin aranjamente cadou inedite.

Pentru că  pasiunea pentru comunicare și evenimente a rămas într-un colțisor al inimii mele, sunt PR pentru proiecte punctuale, care rezonează cu mine și preocupările mele.

Blogul a venit în urma pasiunii mele pentru  scris, făurit povești și împărtășit experiențe.

A fost acolo și nevoia de socializare, de apartenență la o comunitate, nevoie ce a suferit puțin în momentul în care am pornit pe cont propriu.

Atât eu cât și soțul meu facem parte din generația părinților conștienți, care încearcă să își crească copiii altfel, cu empatie, înțelegere și respect. M-am gândit că este util să împărtășesc și celor din jur experiențele  mele, temerile prin care trec, întrebările pe care mi le pun.

Și ajungem și la ceilalți doi pisici ai familiei noastre

Pisicul consort este echilibrul meu. Eu sunt taifunul, el este liniștea. Când eu freamat și mă agit, el mă pune să respir adânc și să fac doi pași în spate, ca să vad mai bine situația. Când eu nu mai am răbdare cu Ana, el știe cum să aplaneze conflictele dintre noi și să ne facă să râdem. Ne certăm uneori pe nimicuri, dar la deciziile grele, importante, suntem mereu la unison, ne înțelegem din priviri și alegem întotdeauna aceeași cale. Am trecut prin clipe grele, unele de cumpăna, în cei 14 ani petrecuți împreună, dar am reușit mereu să ne ridicăm, să ne luăm de mână și să pornim mai departe.

Pisicuța mică, Ana-Bianca, alintată în fel și chip, a apărut pe lume în ciuda diagnosticelor și a datelor cunoscute de medici

A avut personalitate din momentul în care a început să crească în burtică, a demonstrat-o încă o data la nașterea prematură și continuă să o demonstreze în fiecare zi, atât cu noi, cât și cu cei din jur. Ana este o fire artistică, face balet, cântă – pe scenă și nu numai, joacă și iubește în general tot ce are legătură cu arta. Așadar, veți citi aici și crâmpeie din viața de mini artistă a pisicuței noastre.

Despre blog

Este un blog de familie, unde aleg să împărtășesc lucruri frumoase, experiențe și oameni interesanți pe care îi cunosc și au ceva de spus și dat lumii. Un blog despre familie, despre diferitele etape în care se află copilul meu, dar și un blog despre mine, ca femeie.

Despre a-ți scoate pantofii și a dansa în ploaie, despre a vedea soarele printre nori și curcubeul după furtună.

Deși a pornit timid, la aproape trei ani de la lansarea lui, blogul a crescut fantastic. Comunitatea de pe Facebook câștigă câteva sute de membri noi în fiecare săptămână, vizualizările articolelor au ajuns și de ordinul zecilor de mii. Oamenii care intră pe blog sunt din ce în ce mai fideli și petrec tot mai mult timp răsfoind articolele, semn că le folosesc și îi inspiră.

Cifrele în luna iulie 2018 arată 14.000 fani pe pagina de Facebook și o medie de 35.000 vizitatori unici pe lună pe blog

Campanii și proiecte

La nici trei luni de la lansarea blogului, am inițiat campania Desaga cu daruri și fapte bune prin care am strâns produse (alimente, produse de igienă, rechizite, haine, etc) și bani pentru peste 10 cazuri sociale.

La începutul lui 2017 am lansat serialul Școala în lume, care se bucură de succes în comunitățile de părinți și cadre didactice.

Prin acest proiect intenționez să arăt, cu ajutorul părinților români cu copii de vârstă școlară stabiliți în alte țări, cum este pe la alții. Cum se învață, cât costă educația, care este sistemul de evaluare și notare, cum se încurajează aptitudinile copiilor.

Am fost partener media la numeroase conferințe de parenting și evenimente dedicate comunității de bloggeri. În luna mai 2018 am fst invitat ca speaker în cadrul Conferinței M.A.M.A. Brașov, alături de personalități publice precum Anca Sînă Serea, Petronela Rotar Cotuban, Dana Anghelescu. Tot în mai 2018 am moderat conferința SocialMoms, dedicată mamelor și organizată la Hotel Marshall Garden din București.

Am colaborat cu branduri precum: Disney, Canon, Orange, Danonino, Carrefour, Pepco, Babyliss, Bio Portal, Savo, Dacia Plant, Logiscool.

Toate produsele despre care scriu sunt testate personal de mine. Despre toate evenimentele scriu într-o notă proprie, fără să preiau pur și simplu comunicate de presă.

Cred în comunitatea mea și nu doresc să o dezamăgesc, așa că inclusiv articolele publicitare vor purta amprenta și recomandarea personală. Îmi iau rezerva de a refuza proiecte sau produse în care nu mă regăsesc sau în care nu cred.

Dacă vreți să mă întrebați ceva, să împărtășiți cu mine idei sau să ne cunoaștem, mă găsiți la ioana@pisicapesarma.ro. Tot acolo îmi puteți scrie și pentru proiecte pe care vreți să le facem împreună.

Vă mulțumesc că ați ales să ne vizitați căsuța!

Cu drag,
Ioana

4 Comments

 1. Mariella Chen

  Sunteți foarte frumoși, pisicilor! Să vă fie tot așa și mai departe!

  Am o obiecție, dacă-mi permiteți. Formularea : “părinți conștienți, care încearcă să își crească copiii altfel, cu empatie, înțelegere și respect.” face parte din noul limbaj de lemn care se dorește plin de conținut dar pe care unii l-au erodat până la pierderea semnificației.

  Sunt sigură că voi chiar vă doriți ca totul să fie cum spuneți. Dar în același timp sunteți conștienți că frumusețea intenției se menține cu un balet … pe sârmă: precauție și ochi deschiși larg la ce este în jurul nostru și se schimbă necontenit.

  Titlul e mai promițător decât un alt blog de bune intenții pe care l-am citit cu câțiva ani în urmă și care se numea ‘Prin balonul roz’…sau ceva de gen.

  Vă voi citi cât pot de des, ca o mamă, o fiică și o nepoată cu povești multe, neânțelese sau răstălmăcite cu anumite interese pe aici prin spațiul ăsta ‘pe sârmă’. Vă voi citi de asemenea și spre documentare personală pentru a vă înțelege generația. Și nu în ultimul rând, vă voi citi spre a conștientiza schimbările fundamentale petrecute în țară în ultimul sfert de secol pe care-l petrec departe.

  Și dacă, vorba englezului, I’ll rain în your parade, uneori, îmi cer anticipat iertare dacă experiențele noastre de viață diferă sau dacă cer lămuriri căci nu e niciodată târziu sau rușine să aflăm lucruri neștiute, puncte de vedere nebănuite de la o generație la alta.

  • Ioana Marinescu

   Ce frumos, Mariella, multumesc mult pentru opinie. O sa ma gandesc la o reformulare, ai dreptate ca se cam contureaza un limbaj de lemn “nou”, unele cuvinte si sintagme sunt folosite in exces si se devalorizeaza, se golesc de sens. Ma voi gandi la asta. te astept cu drag in casuta noastra, pregatesc niste subiecte dedicate parintilor de pre-adolescenti si cred ca imi vor fi de mare folos comentariile tale obiective

 2. Adrian Zarif

  Ioana, ce bine vă stă împreună ! Am citit cu atenție ce ai scris și nu găsesc nimic “de lemn” în exprimarea ta. A spune că faceți parte din “generația părinților conștienți, care încearcă să își crească copiii altfel, cu empatie, înțelegere și respect” mi se pare pur și simplu clar și la obiect. În opinia mea, limbajul folosit de tine este foarte natural (firesc), iar modul cursiv în care s-au așezat ideile îmi oferă acel sentiment plăcut de lectură pe care il trăiești doar atunci când scriitorul are cu adevărat inspirație. Viața este într-adevăr ca mersul pe sârmă și suntem mereu în căutarea echilibrului de care avem nevoie pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Mă bucur că sunt oameni ca tine, care pun accent pe educație. Eu personal sunt preocupat în special de aspectele nonformale ale educației, mai ales de acea zonă a formării continue în care omul rămâne doar cu sine însuși pentru a face alegeri și a lua decizii.

  • Ioana Marinescu

   Mutumesc, Adrian! Pentru aprecieri, ma onoreaza. Cat despre cum percepe fiecare, stii cum este, nu putem schimba modul in care ne vad ceilalti, ci modul in care reactionam noi la cum ne vad ei 🙂
   Am citit prezentarea de pe site-ul tau si mi s-a parut foooarte interesant ceea ce faci. O spune un om pentru care dezvoltarea personala si-a atins limitele, iar pana acum coah-ul si psihologul au mers pana la un punct. Asadar, voi aprofunda site-ul tau, felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.