Meniu Închide

Dialoguri între minte și inimă cu Mirela Horumbă – episodul 1 –

Relația părinte-copil este o provocare continuă. Uneori De cele mai multe ori arată ca un câmp de bătaie, rar ca un peisaj de poveste. E greu să păstrăm echilibrul, mai ales că suntem bombardați din toate direcțiile de sfaturi, păreri, cursuri, cărți. Unii spun să ne ascultăm instinctul, că el ne va spune cum ar trebui să procedăm. Eu turbez când aud asta, am mai spus. Cel puțin în cazul meu, automatismele învățate și rănile nevindecate au îngropat instinctul ăla de când hăul.  Așa că, am decis să îl regăsesc. Să mă regăsesc ca părinte și să mă străduiesc în fiecare zi să devin o versiune mai bună decât a mea de ieri. Uneori iese, alteori mai trag un loz. Dar nu renunț.

Un nou proiect pentru voi. Video-dialoguri cu psiho-terapeutul Mirela Horumbă

Pentru că știu cât e de greu și cum facem jonglerii pe sârmă să ne regăsim vocea interioară și să o armonizăm cu noi, să facem față atâtor informații contradictorii, am decis să vă dau un mic ajutor. Sub forma unor psiho-pastile sau, mai frumos “Dialoguri între minte și inimă”. Vom vorbi cu psihologul Mirela Horumbă despre teme generale și specifice.  Despre problemele care apar în relația părinte-copil și cum să le facem față.

Dar, mai ales, vom vorbi despre ce vă frământă pe voi

Vă aștept întrebările în comentarii sau pe pagina de Facebook. După ce voi epuiza episoadele deja filmate cu Mirela Horumbă, vom aborda, pe rând, temele solicitate de voi. Sper să vă fie de folos și să reușim împreună să punem bazele unei relații bune cu copiii noștri.

În episodul de astăzi abordăm câteva subiecte introductive, care stau la baza dezvoltării noastre ca oameni și calității noastre de părinte.

  • De ce am merge noi, ca părinți, la psiholog?
  • E bine să ducem și copilul la psiholog?
  • Cât de mult contează cum am fost tratați noi în copilărie?
  • Ce este de fapt copilul interior?
  • Cum putem face să reparăm greșelile pe care le facem față de copilul nostru, în momentul în care am conștientizat greșeala?
  • Cum facem să și implementăm schimbările în relația cu copilul?
  • Ce facem când se întâmplă lucruri pe care nu ni le dorim la școală?

Pentru că este prima dată când fac așa ceva pe blog, am nevoie de părerile voastre. Aștept să îmi spuneți dacă vă place o astfel de abordare – materiale video filmate, ce credeți că am putea îmbunătăți și, mai ales, ce subiecte ați vrea să abordăm.

Ne puteți trimite și întrebări specifice, cu rugămintea să aveți răbdare :-), nu vom putea realiza filmările imediat ce primim întrebările. Le vom strânge însă pe toate și le vom aborda în materialele video viitoare.

Vă doresc minte limpede și inimă plină!

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Posted in Lumea Pisicii, Parenting, VIDEO

Related Posts

11 Comments

  1. Ada Sirbu

    Un proiect minunat. Îți urez răbdare, forță și înțelepciune să-l urmezi. La mine este o combinație de analiză și instinct, vis-a-vis de ceea ce urmez. Iau teoriile le analizeze și trec prin filtrul interior, având acceptarea că nu voi fi niciodată pe deplin vindecată, cu atât mai puțin iluminată. Mă bucur că ne facilitezi întâlnirea cu specialiștii. E de mare ajutor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.