Meniu Închide

Experiențe noi: am zburat cu moto-parapanta

E clar că anul 2017 e anul experiențelor noi. După ce în vară am participat la un show de televiziune împreună cu Pisicul consort, iar o lună mai târziu am ales să îmi donez ziua de naștere, ieri am zburat cu moto-parapanta deasupra orașului Râșnov. Nu a fost neapărat ceva planificat, cât anticipat de cine îmi citește mie dorințele, uneori și pe alea pe care încă nu le-am gândit :-).

În vacanța din Lefkada m-am uitat cu jind la parapantele care zburau deasupra mării, dar cum nici bugetul nu era foarte lejer și oricum eram mereu pe fugă, să vedem cât mai multe plaje, am renunțat la idee și am uitat. Pisicul consort nu a uitat, cum nu uită niciodată ce îmi place și face pe ăla-n patru să fie Zânul bun împlinitor de dorințe.  Așa m-am trezit de ziua mea cu un voucher pentru un zbor cu moto-parapanta.

Zbor cu moto-parapanta. Unde putem merge?

Noi am apelat la cei de la Parapantă și Moto-parapantă Brașov, care sunt localizați pe drumul dinspre Râșnov spre Bran, pe partea dreaptă (este un aerodrom, se vede hangarul și uneori și avioane mici). Am zburat cu Ionuț, un tip tare simpatic, care se vede că face totul din pasiune și de drag. M-aș fi bucurat să prind mai mult soare, dar pentru că ne-am hotărât târziu și erau deja programări făcute, am zburat chiar pe final de program, adică aproape de apus. Avantajul a fost că am prins niște fotografii superbe acolo, pe câmp.

Pregătită

În mod normal, traseul este pe deasupra rezervației naturale de urși și pe lângă Cetatea Râșnovului, dar din cauză că deja bătea puțin vântul, Ionuț nu a riscat și nu am mai mers pe deasupra rezervației. Mi-a părut rău, dar am apreciat că ghidul meu a preferat siguranța în locul distracției.

Senzația în timpul zborului este unică, de eliberare și depășire a limitelor

M-am simțit în siguranță pe tot parcursul zborului, chiar și atunci când Ionuț făcea scheme – se înclina de pe o parte pe alta sau oprea motorul, pentru ca mai apoi să cădem în gol câțiva metri. Eram legată cu centuri și păstram legătura cu Ionuț prin căștile pe care le purtam amândoi. Le-am montat la începutul zborului, când am primit și costumul special, care m-a ajutat să nu simt curenții de aer rece prin care treceam.

Deși zborul nu durează mult – în jur de 20 minute cred, am avut senzația de “clipă eternă”.  Ca și cum acolo, sus, în aer, timpul ar fi stat și nu mai eram decât eu cu senzațiile și trăirile mele.

moto-parapanta
Da, acolo sus sunt eu!

Zbor cu moto-parapanta. Costuri

Costul unui zbor este de 250 lei și include turul complet, echipamentul și poze și filmulețe din timpul zborului, realizate cu o cameră Go-pro. Pentru că tura realizată nu a fost completă, am primit bonus și mini-zborul pe care Ionuț i l-a oferit Anei. Să mai spun cât de fericită și surprinsă a fost? Ea, mama adrenalinei și trăitului periculos, pleca cu tristețea că nu s-a putut da și ea.

Gata de zbor

Orașul Râșnov, revelația anului

Înainte de zbor, am prins fix o plimbare și masa de prânz în Râșnov, un oraș pe care obișnuiam să îl vizităm foarte des înainte de a o avea pe Ana și unde nu am mai ajuns de vreo 4 ani. A fost revelația zilei și aproape că a anulat cele 5 ore (!!!) pe care le-am petrecut în trafic până acolo. Orașul are o zonă pietonală amenajată, un pasaj subteran și facilități turistice – rampă pentru sărituri olimpice cu schiurile, trenuleț care urcă la Cetate, Dino Parc, Cetatea și peștera. Clar se cere o vizită de minimum un week-end la Râșnov.

Harta atracțiilor din Râșnov

Am mâncat la Restaurantul La Promenada din Râșnov, cotat, pe bună dreptate, pe primul loc în Tripadvisor.

Sss
Sssst, sa nu afle nimeni 🙂

Citește și

Week-end la Ferma Club. Confort în condiții de fermă

Destinații de o zi aproape de București. Cetatea Poenari

Destinații de o zi aproape de București. Conacul Golești

Destinații de o zi aproape de București. Salina Slănic

Locuri de văzut în România. Cetatea Alba-Iulia

Locuri de văzut în România. Peștera Muierilor

Locuri de văzut în România. Peștera Dâmbovicioara

Locuri de văzut în România. Canionul 7 scări

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

Posted in În vacanță, Lumea Pisicii

Related Posts

2 Comments

  1. Fausta

    Eu imi doresc de mult sa zbor cu parapanta…acum aflu de la tine ca exista moto-parapanta !n-am stiut si mi se pare mai sigura (cel Putin asa pare) sau hai sa zicem mai confortabila !Partea cu caderile in gol si inclinarile insa ma pune pe ganduri…mi-ar placea doar un zbor lin !:)

    • Ioana Marinescu

      Sa stii ca poti cere un zbor lin 🙂 Pe mine m-a intrebat daca ma deranjeaza/sperie schemele si i-am zis ca nu. Poti sa mergi lin, frumos, daca asta iti doresti 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.