Meniu Închide

Hăituit prin magazine. Din chinurile unui tată de fată

Mă uit a mia oară la telefon. Nimic. Îl sun să văd ce s-a-ntâmplat. De regulă suntem legați prin tehnologia GSM, mai ceva ca fătul de mamă prin cordon. Când avem timp, vorbim zeci de minute, toate prostiile și lucrurile serioase pe care nu apucăm să ni le spunem față în față. Cum ajunge undeva mă sună. Acum au plecat de peste o oră la mall și încă niciun semn. Răspunde greu și cu o voce care îmi face părul să se înfoaie pe mâini. Da, noi românii ne gândim prima dată instinctiv la ceva rău.

Sunteți bine? zic cu un nod în gât

Nu mai pooooot, îl aud pierit. De o oră mă aleargă de la Diverta la H&M și înapoi la Cărturești, cu oprire de urgență în Zara. M-a amețit. Îmi flutură în față ba cărți, ba jachete animal print, ba figurine cu personaje de care n-am auzit. Și știi că eu sunt doxă la Disney și ai lor. Acum probează niște chestii cu paiete. Stau sprijinit de un stâlp și astept să se termine. A, și să știi că prefer zece ședințe de shopping cu tine, ești mult mai umană

Mă pufnește râsul. Încerc să nu fiu chiar ostentativă, să empatizez un pic cu suferința omului, doar împărțim bune și rele de 15 ani, nu pot chiar să hohotesc cu sughițuri. Încerc să îl alin și eu cum pot, cu argumentul suprem că mai e puțin și închide mall-ul, deci cât poate să mai dureze?

Ce s-a întâmplat de fapt?

În urmă cu vreo două zile, Ana văzuse la Cărturești o figurină din Elena din Avalor, serialul Disney cu prințesa hispanică. Era Jaquinul, animalul ei zburător. Care musai i-a trebuit instant mândrei în colecția ei de miniaturi. Bon, zic, eu nu îți iau orătania, mergem acasă, verifici pușculița și vezi ce bani ai, apoi “dormi” un pic pe idee, vorba americanului și vezi tu dacă mâine îl mai vrei. Inutil să spun că n-am mai avut pace două zile după aia. Că Jaquinul, ce frumos era, că uite, face gașcă cu Max al lui Rapunzel și cu celelalte animale și maaaaamiiii, Jaquinul. Plus că am chef de shopping.

Bine, zic, dacă ai tu chef și ești în bani, banii ei desigur, mergi la mall și îți iei Jaquinul. Da mergi cu tati, mai stați și voi împreună

Ca o viitoare femeie care se respectă, fata mea s-a dus după Jaquin și s-a întors cu un tutu cu imprimeu de pepene și o carte.

Iar povestea spusă de ea e absolut savuroasă.

Bun, mami, să îți zic. Ajungem noi la mall. Era 8 jumate (20.30, nota redacției :-)), adică știi, mall-ul se închide la zece, mai aveam puțin. Și mă duc la Cărturești să îi arăt lui tati Jaquinul. Dar zic – nu îl iau, că dacă văd altceva care îmi place și îmi pare rău. Și așa, cum mă uitam eu la Jaquin și mă gândeam, ce crezi că văd, maaaaaami?  Cartea cu DES-CEN-DEN-ȚII. Îți dai seama, maaaamiiii? Dar n-am luat-o, nuuuu. Am pus-o la casă, am oprit-o acolo și am mers mai departe. La Diverta nu mi-a plăcut nimic, m-am uitat pe la seturi, pe la Lego, hmmm, slăbuț și m-am dus la H&M.

Maaaamiii, și am văzut o  vestă cu pete de jaguar (animal print, nota redacției), era su-per-bă înțelegi, mami, su-per-bă. Și erau și pantaloni și se asortau ceva de speriat. Dar parcă era prea mult cu atâtea pete, ce-s jaguar? Nu. Mi-au mai plăcut niște lănțișoare, dar mai am și nu le port. Și pe urmă am văzut-o. Fusta cu pepene. Știi că am și bluza aia cu pepene de la tine, tot de la H&M și când am văzut fusta am zis gata, asta e, asta îmi iau. Păcat că n-aveau pantofi cu pepene, ce-ar fi mers. Am și clame cu pepene, mama ce-ar fi mers și pantofii.

Tati se uita cam ciudat la mine, nu prea zicea nimic. Eu tot veneam cu bluzele prin fața lui, el dădea din cap, dar era cam leșinat așa, poate îi era foame sau ceva. Și am luat fusta și pe urmă am alergat repede repede la Cărturești să luăm cartea, că închidea, știi doar, nu?

Și uite, măi mami, vezi, ți-am zis eu că am chef de shopping și am făcut treabă bună. Sunt foarte încântată, nu tati? Taaaatiiii!

Această poveste este 100% reală și s-a petrecut în această vară în casa noastră. Raportăm că toate personajele poveștii sunt bine sănătoase, iar domnișoarei din dotare nu i-a mai venit niciun puseu de shopping de atunci. La următorul  însă mă gândesc serios dacă mai trimit Pisicul sau mă sacrific eu.

Citește și

De la băiatul rău la tată de fată. 10 semne să îl recunoști

În relația lor oglindesc visele mele de copil.

Când mama-i ciumă și tata-i mumă

De ce moare tatăl atunci când pleacă bărbatul?

Posted in Lumea Pisicii

Related Posts

6 Comments

  1. Alina Gheorghiescu

    Hahahaha, mortala fiica ta! Mie nu mi se intampla din astea, dar stam zeci de minute la zona Lego. Imi vine sa imi smulg parul din cap ca arde sufletul in mine sa continui cumparaturile si sa merg acasa sa fac treburile ce ma asteapta si ei stau si analizeaza cutiile de Lego iar si iar!

    • Ioana Marinescu

      Trebuie sa scrii si tu articol – Din chinurile unei mame de doi baieti 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.