Meniu Închide

Idei de week-end. 2 rețete simple și gustoase

Vacanța asta nu prea am avut planuri, iar ce am plănuit nu prea ne-a ieșit din varii motive, așa că am stat mai mult pe acasă și în jurul ei. Am găsit în fiecare zi câte o activitate distractivă, iar atunci când am prins câteva ore în casă, am ales să petrecem timp frumos împreună. Cum singură gătitul e cam plictisitor și domnișoara mea e dornică oricând de mozoleală și curățat castroanele de cremă bucătăreală, am hotărât să îl așteptăm pe tati cu bunătăți. Am găsit două rețete simple și gustoase și ne-am pus pe treabă

Am cotrobăit prin frigider și cămară după ingrediente și am decis că vom face un quiche cu somon și o prăjitură cu prune.

Rețete simple și gustoase. Quiche cu somon

La quiche am avut emoții. Și am învățat din nou lecția “adaptează-te, rezultatul va fi chiar mai bun!” Tava de tartă n-am găsit-o, cred că am aruncat-o mai demult, că mi s-a părut stricată (am talentul să arunc chestii pe care mi se pune pata), așa că am folosit forma de tort detașabilă. A ieșit foarte bine. Pe toate site-urile de pe care m-am inspirat, aluatul fraged se punea la cuptor cu fasole boabe deasupra. Nu aveam, nu am pus, a ieșit perfect de fraged și gustos. Smântână de gătit n-am avut destulă, am pus smântână cu 20% grăsime, nicio problemă. Și lista poate continua.

Cum am făcut quiche cu somon și parmezan

Ingrediente:

Aluatul – 250 grame făină, 100 gr unt 82% grăsime, 4 linguri de apă rece. Se amestecă făina cu untul  (șșșt, cică trebuie să fie rece și tăiat cubulețe, al meu a fost aproape topit, că înainte să citesc rețetele am crezut că trebuie moale și l-am pus pe calorifer. A fost f bine), se adaugă apa rece. Aluatul rezultat trebuie să fie sfărâmicios. Se bagă în frigider 15-20 de minute. Eu l-am scos, l-am întins în tavă și l-am mai băgat și cu tava încă vreo 10 minute.

Compoziția – 250 gr somon crud, 300 ml smântână 20% grăsime, 1/2 ceapă tăiată mărunt, pătrunjel, 2 ouă întregi și un gălbenuș, sare, parmezan.

img_20161102_133532

Am pus aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, după ce l-am înțepat în prealabil cu furculița. Cât a stat aluatul în cuptor, am pus somonul în tigaie cu smântâna, ceapa tocată și puțină sare. Am lăsat să fiarbă până s-a făcut somonul. Am adăugat pătrunjelul, am lăsat la răcit. Am adăugat cele 2 ouă și gălbenușul, am amestecat totul, am pus compoziția peste aluatul făcut. Deasupra am pus parmezan ras și felii, cât să acopere cu totul compoziția. Am dat totul la cuptor încă vreo 15 minute. A ieșit delicioasă. Și nu o spun eu, ci doi membri ai familiei noastre nepasionați de pește. Oare cine?

img_20161102_140041

Rețete simple și gustoase. Prăjitură cu prune

Nu sunt fan al prăjiturilor tip pandișpan, dar asta m-a cucerit, este atât de fragedă și de gustoasă încât cu greu m-am putut opri din degustat când a fost gata. Sursa de inspirație a fost rețeta Laurei Adamache, căreia i-am adus câteva adaptări personale.

Ingrediente: 250 gr făină, 150 gr zahăr, un vârf de cuțit de sare, 100 gr unt, 30 ml lapte (eu am pus după ochi, cam un sfert de cană), 3 ouă, 1/2 plic de praf de copt (am pus cam trei sferturi până la urmă), scorțișoară și zahăr pudră pentru prune, prune (eu am avut spre 500 gr cred) unt și făină pentru uns și tapetat tava.

Se pun ouăle cu zahărul și praful de sare într-un vas și se amestecă până se umflă. La noi s-au amestecat până a obosit Ana :-). Se adaugă untul și o linguriță de scorțișoară și se amestecă până ce untul este bine înglobat. Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă peste compoziția anterioară. Se amestecă cu mixerul continuu. Se adaugă laptele. Între timp, prunele se taie jumătăți și se pun cu zahpr pudră și scorțișoară. După ce am făcut compoziția, ungem și tapetăm forma cu făină, turnăm compoziția (iese groasă, trebuie luată cu lingura). Se presară făină, pentru a nu se încruzi aluatul de la prune și se așază prunele cu partea tăiată în jos.

img_20161102_132802

img_20161102_132735

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade aproximativ 20 de minute. Când se răcește, se pudrează și se mănâncă cu poftă!

_dsc0383

Voi ce rețete simple și gustoase aveți pregătite pentru weekend-uri în familie?

Citește și

3 rețete rapide de toamnă

Gătitul în familie. Cum îi implici pe copii? Bonus, 2 rețete yummy

Gustări sănătoase. 5 moduri de a-ți împrieteni copilul cu ele

Copil mofturos? Fii creativ!

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Posted in În bucătărie, Lumea Pisicii

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.