Meniu Închide

Jurnal de Philadelphia, locul de unde a început America

Teoretic, cu toții știm câte ceva despre America. Un pic de istorie, ceva curiozități, o parte din orașele și obiectivele turistice arătate în filme, faptul că e “lumea nouă”. În realitate, știm atât de puțin. Eu am realizat asta când am ajuns aici și am început să vizitez. Mi-am dat seama cât de puțin și superficial știu. Cât de puțină importanță acordăm istoriei americane, așa scurtă și recentă și cât am avea de învățat de la americani, dacă am lăsa deoparte aroganța de europeni cu “istorie”. Da, istoria americană e scurtă și recentă. Clădirile nu au încărcătura emoțională pe care o au cele europene, nu transmit vibrația aceea marcată de multe zbateri și transformări. Istoria americană emană în schimb multă voință, putere și deschidere . Este istoria lui “orice e posibil”. Am avut norocul ca primul oraș vizitat în America și cel mai aproape de unde stăm să fie Philadelphia, practic locul de unde a început America.

În Philadelphia s-a semnat Declarația de independență, s-a născut Constituția americană și s-a cusut primul steag

Locuri de vizitat în Philadephia. Ce am reușit noi să vedem

Independence Hall

Aici s-a semnat, în 1776, Declarația de independență de către părinții fondatori ai Americii, iar 11 ani mai târziu a fost votată prima constituție, care pune practic bazele statului American.  Noi nu am reușit să o vizităm în interior, doar ne-am bucurat de relaxare pe pajiștea din față.

Independence Bell

Este simbolul orașului Philadelphia și crăpătura care l-a consacrat are o adevărată istorie ce stă scrisă lângă el. Intrarea la clopot este liberă și probabil este cel mai fotografiat obiectiv din Philadephia. Noi ne-am pozat cu el prin geam 🙂

Philadephia
Independence Bell

Mormântul lui Benjamin Franklin

Este situat tot în zona istorică, unde sunt concentrate toate atracțiile, aproape de National Constitution Center.

Federal Reserve și National Mint

Primul este locul în care se printau banii, acum doar se distrug aici, iar cel de-al doilea este monetăria, locul în care se produc monedele. La Federal Reserve poți vedea cum arată un container de bani – este fascinant să ai în față zeci de milioane de dolari adevărați, iar la National Mint drumul monedelor de a stadiul de folie de metal până la forma finală este foarte interesant de văzut.

Philadelphia Museum of Art

Un pic mai celebre decât muzeul în sine sunt scările din fața lui, pe care își făcea antrenamentul Silvester Stallone în faimosul Rocky și statuia lui Rocky, situată în partea laterală a muzeului. Zilnic, sute de turiști recreează scena alergării pe scări și se pozează cu statuia. Evident că am făcut-o și noi.

Benjamin Franklin Parkway

Este o piațetă ce se continuă cu un bulevard, inspirat după faimosul Champs-Elysees.  Pe bulevard sunt arborate steagurile lumii. Evident că am găsit steagul României și ne-am pozat cu el. Bulevardul este plin de copaci și verdeață, ca de altfel toate zonele pe care le-am vizitat până acum pe coasta de Est a Americii.

Franklin Institute

Este o școală “vie”, un loc în care copiii și adulții în egală măsură pot învăța despre absolut orice domeniu prin experimentat. Am scris mai multe despre el aici. 

Elfreth’s Alley – cea mai veche stradă locuită din America

Este impresionant să vezi casele, pavajul, totul păstrat de la 1700. Casele sunt mici și cochete, iar cei care locuiesc aici sunt extrem de mândri, ca de altfel toți americanii.

Cea mai veche stradă locuită din America

Casa lui Betsy Ross

Aici a luat naștere steagul american. Betsy Ross, o croitoreasă văduvă, a fost vizitată de o delegație condusă de Benjamin Franklin, în perioada războiului de independență și a fost rugată să coasă un steag nou. Ea a fost cea care a sugerat ca stelele să fie în cinci colțuri, pentru a putea fi mai ușor și rapid de cusut și a creat “‘designul” steagului american. Și-a riscat practic viața, pentru că putea fi descoperită de soldații britanici în orice moment.

Casa lui Betsy Ross

Reading Market

Este o piață renumită, în care se adună toate bucătăriile lumii. Poți să mănânci de la clătite franțuzești, la gyros grecesc, burger specific american sau specialități gătite de populația amish. Este o varietate fascinantă de mirosuri și culturi.

Primăria din Philadephia

Este o clădire istorică foarte frumoasă, iar statuia din vârf, a lui William Penn are o istorie simpatică. Se pare că oficialii americani i-au promis lui Penn că statuia lui va fi cel mai înalt obiectiv din Philadephia. Acum, pe fiecare clădire înaltă care se construiește se așează o statuie în miniatură a lui Penn și când se întâmplă asta, una din echipele din Philadephia câștigă campionatul. Acum, pe timpul verii, în fața primăriei sunt puse fântâni arteziene în care copiii sunt liberi să se bălăcească în voie.

Bălăceală în fața primăriei

Statuia și parcul LOVE

Statuia Love este situată la intrarea în parc, vizavi de primărie și a devenit un loc de fotografii foarte apreciat în ultimii ani.

De pus pe lista cu obiective, mai ales dacă călătoriți cu copiii mai sunt și Philadelphia Zoo și Please Touch Museum, dedicat special copiilor cu vârste între 1 și 7 ani.

Mai multe despre istorie și obiectivele din Philadephia se găsesc pe site-ul oficial.

Dincolo de obiective, ce este fascinant este câtă viață se găsește pe coasta de est. Nu am văzut atâta verdeață și animale în libertate – căprioare, iepuri sălbatici, veverițe, ratoni și multe specii de păsări în viața mea. Și, desigur, mândria cu care americanii vorbesc despre istorie și locurile care au creat-o.

Citește și

Curiozități care te surprind în America

Primul lucru care te șochează în America

De ce mi-aș crește copilul în străinătate

Cum ne facem bagajul pentru distanțe mari și perioade lungi de timp?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Posted in Aventura noastră americană, În vacanță, Lumea Pisicii

Related Posts

2 Comments

  1. Simona

    Imi place mult cum povestesti si cum se vad locurile prin ochii vostri. Cand eram mai tanara, a trebuit sa locuiesc destul de mult in Franta, printre care si in Paris. Am cunoscut si partile mai putin placute si arondismentele in care nu prea era indicat sa te aventurezi. Apoi am citit “Da Vinci’s Code” si am vazut cu ochii mintii pe unde se intampla actiunea, a fost o surpriza tare placuta sa vad “virtual” toate locurile asa cum le vazusem in realitate. Exact asa si cu povestile tale, desi am fost in toate locurile pe care le-ati vizitat deocamdata, e super misto sa vad “filmul” prin ochii vostri 🙂

    • Ioana Marinescu

      Hehe, nu cred sa fie loc in care sa fi mers noi si sa nu fi mers voi, dar ma bucur ca iti place cum povestesc. Simpatia este absolut reciproca si are mi-ar fi placut sa ne intalnimc, dar sper sa mai existe o data viitoare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.