Meniu Închide

Kebap turcesc autentic, o rețetă complet surprinzătoare

Cred că atunci când ați citit titlul v-ați gândit la rețeta binecunoscută, pe care o întâlnim la  orice colț de stradă. Niște carne, niște ceapă, niște sosuri, lipie sau farfurie. Ei bine, nu. Rețeta  asta nu are nicio legătură cu ce știați sau ați mai mâncat până acum. E o rețetă de kebap turcesc autentic, mâncat de Pisicul consort în Turcia, mai precis la Bursa. Este un fel de mâncărică la farfurie și se bazează pe o combinație surprinzătoare de iaurt și sos de roșii. Se poate prepara și în varianta cu un singur sos, dar eu zic că merită măcar o dată să încercați cu ambele. Este simplu de făcut și rapid, altfel nu mă băgam eu să fac și să recomand.

Kebap turcesc, rețetă din Bursa, Turcia

Ingrediente:

Cantitățile sunt variabile, în funcție de cât vreți să iasă.

Pâine prăjită, făcută crutoane ca pentru supă. Noi am folosit pâine neagră, de la magazinul  cu produse naturale despre care v-am povestit.

Iaurt grecesc, 10% grăsime, amestecat cu mentă (uscată sau proaspătă) și busuioc (noi am avut proaspăt)

Carne de pui sau de porc. Noi am folosit de pui

Sos de roșii. Eu folosesc ceea ce se cheamă pasata italiana, la sticlele acelea de 1l, fie de la Lidl din săptămâna italiană, fie cea de la Olympia. Dacă faceți în casă e și mai bine

Sare după gust

Mod de preparare:

Pâinea se taie cubulețe și se prăjește, fie la toaster, fie în cuptor. Carnea se taie cubulețe și se trage în tigaie în puțin unt. Se prepară sosul de iaurt cu mentă și busuioc.

Pe o farfurie, se pune un strat de pâine, apoi un strat de iaurt, un strat de carne și, la final, un strat de sos de roșii.

Primele trei straturi montate. Am pus doua straturi de crutoane

Se pot repeta straturile sau, cum am spus mai sus, se poate folosi doar iaurt sau doar sos de roșii. Se mai condimentează cu mentă. busuioc, se adaugă sare și se ornează.

Rezultatul final

Asta e rețeta noastră de kebap turcesc autentic, adusă direct din Turcia, de la Bursa. Este ușor de făcut, cum ziceam, așa că merită încercată.

Citește și

Paste italiene ca la mama lor

Cornulețe fragede. Rețeta copilăriei

Gătitul în familie. Cum îi implicăm pe copii + 2 rețete yummy

Idei de week-end.  2 rețete simple și gustoase

3 rețete rapide de toamnă

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Posted in În bucătărie, Lumea noastră

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.