Meniu Închide

Recomandare: Cea mai așteptată carte a momentului + Concurs pentru voi!

Alertă pentru toți iubitorii lui Harry Potter! Da, am și eu unul acasă, deși nu aș fi zis. De când a fost la Londra cu tatăl ei, Ana s-a apucat de seria de cărți, a văzut toate filmele și este fascinată de tot ce poartă însemnele simpaticului Harry. Un pic prea mult pentru o iubitoare declarată de unicorni și prințese, dar te pui cu gusturile schimbătoare ale unei pre-adolescente? Revenind la subiectul articolului, în luna octombrie la editura Nemi se lansează prima carte din cea mai așteptată serie de cărți pentru copii a momentului, Nevermoor, de Jessica Townse. Seria se adresează copiilor de la 8 ani în sus, dar și tuturor celor care îl îndrăgesc pe Harry Potter.

Prima carte din serie, Nevermoor. Probele de admitere ale lui Morrigan Crow este romanul de debut, multipremiat, al autoarei

Ca în toate poveștile fantastice, începutul este ușor înfricoșător pentru mine, dar complet pe gustul copiilor. Eroina cărții, Morrigan Crow, este blestemată și trebuie să moară când împlinește unsprezece ani. Dar, precum în Cenușăreasa, când ceasul arată miezul nopții, la ușa ei apare un bărbat deosebit, Jupiter North, care o ia cu el în orașul secret numit Nevermoor.

Acolo, ea este invitată să se alăture Societății Wundrous, unde i se promit protecție, siguranță și, mai presus de toate, o familie, asta dacă reușește să treacă de cele patru probe incredibil de dificile, folosindu-se de talentul său. Ghinion, însă, Morrigon nu are niciun talent, așa că va trebui să se folosească de tot ce are la îndemână pentru a reuși

În Nevermoor, prostioarele și absurdul coexistă cu întunericul și macabrul, la fel ca în viața de zi cu zi. Orașul secret pe care Morrigan Crow în descoperă în această carte s-a născut mai ales din dragostea mea pentru Londra, din istoria ei complicată și din multele ei ciudățenii. Dar Nevermoor este influențată și de tot ce am citit, văzut sau îndrăgit vreodată, inclusiv Harry Potter, un erou și o serie care vor fi mereu în inima mea. spune autoarea, Jessica Townsend.

CONCURS de la Editura Nemi!

Puteți câștiga unul din cele 10 seturi constând în carte + semn de agățat pe ușă + insignă, oferite de Editura Nemi, dacă ne spuneți într-un comentariu ce carte citește copilul vostru acum. Încheiem concursul pe data de 30 septembrie și atunci aflăm și câștigătorii, desemnați prin tragere la sorți.

Câștigătorii celor 10 pachete de la Editura Nemira sunt:

1) Costache Mihaela

2) Iulia L

3) Chisnenco Oana Mihaela

4) Varga Georgiana

5) Alina Dragulin

6) Aurora

7) Groza Georgiana Monica

8) Sava Mihaela

9) Gabi C

10) Elena Dumitrascu

Câștigătorii vor fi contactați pentru a intra în posesia premiului. Felicitări!

Citește și

Recomandare – Mă iubesc așa cum sunt, o carte de ajutor în perioada pubertății

Două cărți pentru copii despre limite personale și putere de decizie

Seria Andilandi, inspirată de basmele românilor

Cum îți ajuți copilul să citească?

Recomandare de carte pentru copii mai mari

Strada Dalmațieni, un nou serial pentru copii

Cărți de știință și tehnică în joacă

Istoria pe înțelesul copiilor. Trei cărți pe înțelesul copiilor

Două cărți despre Holocaust pe înțelesul copiilor

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Posted in Lumea Anei, Recomandări

Related Posts

29 Comments

 1. Vasile Georgiana

  Salut! Copila mea a avut o pauză bine meritată de 1 lună, și din weekend-ul acesta și-a ales deja ,,Odo capcaunul ce-l bun”!

 2. Samoila Ionela Eliza

  Bună ziua! Ultima carte citita de fetita mea, Adela este: Matușica îngrozitoare de David Walliams.

  • Elena

   Bună, Ioana!
   Nati citește de azi “ Marele uriaș prietenos”, carte ce și-a ales-o din bibblioteca unei preadolescente generoase pe care am vizitat-o în weekend.
   Zile bucuroase!

 3. Gabi C

  Fiica-mea de 9 ani se educă. Citeste “Ce se intampla cu mine?”
  Cred ca i-ar fi pe plac cartea de la Nemi.
  Mulţumesc.

 4. Simona

  Raluca citește Max Einstein dar de ziua ei care este în februarie ne.a cerut deja cufărul cu cărțile Harry Potter!

 5. Carmen Radut

  Fetita mea cea mare, 9 ani, citeste acum Jurnalul meu haios, dar este mare fan Harry Potter si cred ca i-ar placea aceasta carte

 6. Anca Paraschiv

  Alex citeste Cum sa faci sa nu citesti 3 iar Luca citeste Sherlock Holmes! Amandoi sunt indragostiti de cartile si filmele cu Harry Potter!

 7. Grig

  Mulți părinți, dar mai ales sistemul de învățământ, nu înțeleg faptul că Ion Creangă e depășit pentru noua generație. Scrierile sale nu sunt înțelese de cei mici deoarece sunt prea multe regionalisme și arhaisme în ele.

  Copiii trebuie lăsați și încurajați să citească literatura clasică dedicată lor.

 8. Dana Stanciu

  Buna! La noi “ Fetita care a salvat Craciunul”, de Matt Haig, e una dintre cele mai iubite si citite carti.

 9. Mariana Buzea

  Bună ziua. Fetita mea citește acum, “Fram ursul polar . Este o lectura pt școală, și are începută din vacanta volumul 4 din Harry Potter.

 10. GabG

  Buna ,la mine Bogdan citeste “Fahrenheit 451” de Ray Bradbury iar Isabella “Matilda “de Roald Dahl iar eu citesc “Rapel” de Paul GAbor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.