Meniu Închide

Recomandări de week-end 14-15 noiembrie

Pentru că îmi doresc să vă ofer  informații utile și pentru că știu cât ne place nouă, părinților, să primim câteva idei despre locurile și evenimentele frumoase unde mai putem merge cu piticii, am adunat câteva recomandări pentru week-end.

Astăzi a început Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru copii și familie. Acesta se desfășoară în perioada 13-27 noiembrie și cuprinde, pe lângă proiecții de filme pentru copii, ateliere de scenografie sau efecte speciale și un mare bal mascat. Din programul zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, mie mi-au atras atenția filmul Micul prinț, la cinematograful Eforie, balul mascat de la Teatrul Elisabeta și atelierul de efecte speciale de la Carturesti. Mai multe detalii despre festival si program obțineți aici.

micul printÎn perioada 10 noiembrie – 4 decembrie, la Mall Promenada, se desfășoară expoziția interactivă pentru copii Egiptul Antic. Zilnic, între orele 9:00-20:00, la nivel 1, echipa Kids in Pyramids îi întâmpină pe cei mici cu un curs interactiv și distractiv de aproximativ 45 de minute. Fiecare curs oferă o experiență tematică complexă despre una dintre cele mai mari civilizații din epoca antică, sub atenta îndrumare și supraveghere a mentorilor: lecții educative animate cu machetele piramidelor, costume pentru copii și puzzle-uri distractive. Copiii sunt invitaţi să intre în spiritul Egiptului Antic încă din primele minute; cei mici sunt costumaţi în Cleopatra şi în faraoni înainte de a începe turul. Intraţi în noile roluri, copiii încep o călătorie inedită într-o lume mistică, unde pot vizita piramida şi caută artefacte în nisipul din primul punct. În cadrul expoziţiei, cei mici vor descifra puzzle-uri distractive şi hieroglife, vor descoperi sacrofagul lui Tutankamon şi vor afla detalii despre cel mai cunoscut faraon al Egiptului. Pentru participare este nevoie de programare prealabilă. Detalii și programări aici

La clubul pentru copii Kindi se dă startul mâine la Tombola Ghetelor lui Moș Nicolae. Fiecare inscriere la o activitate Kindi între 10 Nov – 5 Dec reprezintă 1 bilet la Tombola.
Fiecare prieten cu care veniți înseamnă pentru voi 2 bilete la Tombola + desigur 1 bilet pentru el. Tragerea la sorți pe 6 Decembrie, direct din ghete! Premiul constă într-un voucher a 100 de lei în jocuri și jucării inteligente de la Casa Retro. Se acordă trei premii. Înscrierile la Kindi se pot face pe site

Teatrul Zurli vă așteaptă, și în acest week-end, la Hotelul Caro, la un spectacol îndrăgit de copii și foarte educativ, povestea micuțului Pinnochio, povestită în stilul Zurli, cu personaje frumoase, neînfricosătoare și mereu cu un set de lecții, spuse în joacă, pe înțelesul copiilor. Informații și rezervări pe pagina Zurli.

Și că tot vorbeam la un moment dat despre talentele copiilor noștri, dacă credeți sau vreți să descoperiți dacă talentul copilului vostru este actoria, vă recomand un curs de actorie pentru copii, susținut de o fată tare dragă mie, actrița Bianca Hedeș. Bianca îi așteaptă pe cei mici la primul modul de actorie Micul actor, ce se adreseaza copiilor intre 5 și 12 ani. Cursul are loc la Alandala duminică între 14.30 și 15.30, iar detaliile le găsiți aici.

Dacă reușiți să lăsați copiii cîteva ore cu bunicii sau cu celălalt părinte, vă recomand să alegeți una sau mai multe din Conferințele susținute de Dr. Laura Markham și organizate de Totul despre mame. Ce aflați de la conferință?

• cum să înlocuiești țipetele și certurile cu conectarea
• unelte care te ajută șă îți transformi starea atunci când ceva te dezechilibrează
• cum să îi oferi copilului unelte pentru creșterea inteligenței emoționale
• ce tehnici de mindfulness poți folosi pentru a dezamorsa conflictele în familie
• ghiduri de intervenție și sugestii de jocuri. Detalii aici.

Orice veți alege să faceți, eu vă doresc un week-end liniștit, în care să vă conectați la nevoile copiilor voștri, dar să nu uitați și de nevoile voastre!

Posted in Evenimente

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.