Meniu Închide

Recomandări de week-end – experimente cu Profesorul de joacă

Nu știu voi cum sunteți, dar mie nu îmi mai ajung week-end-urile pentru câte am de făcut – treburi casnice, restanțe, evenimente la care particip singură sau în familie și câte aș vrea să fac – întâlniri cu prietenii, timp petrecut cu toți ai mei dragi. În fiecare duminică, dacă stau să trag linie, rămân o grămadă de chestii nebifate. Mereu îmi propun să le mai selectez și mereu apare câte ceva, care mă face să înghesui și mai tare programul.

Așa s-a întâmplat și sâmbăta trecută, când, deși părea că îmi mai trebuie vreo 10 ore minimum în fiecare din zilele libere, nu m-a răbdat inima să refuz invitația primită de la Radio Itsy Bitsy .

Am participat astfel la primul eveniment Profesorul de joacă – Ocolul pământului în 80 de….basme, cu Leon Magdan.

Bine am făcut, pentru că a fost într-adevăr altceva decât majoritatea evenimentelor și spectacolelor pentru copii. Rețeta cea mai simplă pentru evenimente dedicate copiilor este muzică antrenantă, apel la deprinderi și acțiuni de învățate elementare – îmbrăcat singur, făcut ordine în cameră, spălat pe dinți, numărat, literele, etc., personaje colorate, dănsulețe vesele și mult accent pe latura emoțională.

Sigur că toate astea sunt bune și au rol pozitiv dacă sunt bine realizate, doar că la un moment dat parcă se simte nevoia și de altceva.

Mai puțin glamour, mai puțină zarvă și mai mult conținut. Lucruri din care copiii să învețe ceva, să rămână cu informație, cu substanță.

Despre asta a fost spectacolul oferit de profesorul de joacă Leon Magdan – un ocol prin culturile și civilizațiile lumii, în care am aflat porturi tradiționale, obiceiuri,  mâncăruri specifice, muzica specifică anumitor țări și continente. Profesorul de joacă a folosit copii și părinți din public pentru a ilustra pilde înțelepte și a antrenat copiii la jocuri amuzante.

Deși mai văzusem un spectacol de umbre susținut de leon Magdan, am rămas la fel de impresionată ca prima dată de priceperea și dedicarea sa.
Foto – Cristina Nichitus Roncea

A fost un spectacol care ne-a ținut în priză – să răspundem corect la întrebări, dar și cu zâmbetul pe buze peste o oră și jumătate.

Acest spectacol a deschis o serie mai lungă, ce urmează a fi susținută de profesorul de joacă Leon Magdan, la invitația Itsy Bitsy, la Happy Cinema. Următorul eveniment, Experimente trăsnite cu profesorul de joacă va avea loc sâmbăta viitoare, pe data de 6 mai, la ora 11.00. Mai multe detalii găsiți aici. 

Dacă sunteți în căutarea unor evenimente altfel pentru copii voștri, eu zic că merită o încercare.

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

Posted in Evenimente, Lumea Anei

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.