Meniu Închide

Recomandări de week-end pentru pitici și părinți

În week-end, suntem de cele mai multe ori împărțiți între dorința de a petrece cât mai mult timp alături de copiii noștri, pentru a recupera cumva orele din cursul săptămânii și necesitatea de a participa și la evenimente care ne îmbogățesc cunoștințele și ne ajută să comunicăm mai bine cu copiii sau de a petrece câteva ore dedicate cuplului sau propriei persoane. Uneori este bine să facem câte puțin din toate și sunt convinsă că, la fel ca și mine, sunteți maeștri ai jonglatului cu timpul de week-end.

Așadar, deși nu intenționez să țin locul unei agende de week-end, există site-uri care fac asta foarte bine, o să vă fac niște recomandări de evenimente adresate și părinților și copiilor.

Sâmbătă, 10 octombrie, își deschide porțile clubul Kindi, care își propune să scoată la lumină ce e bun în copii, ocupându-se de zonele în care sistemul formal pătrunde mai rar, deși sunt esențiale pentru startul lor bun în viață: învățarea emoțională și socială. Kindi nu se dorește a fi încă o activitate, la care părinții să alerge cu cel mic prin oraș, ci să fie spațiul în care timpul liber al copilului este pentru reîncărcare, pentru dezvoltare prin joc. Copilul este lăsat să fie el însuși și să se bucure de copilărie, de libertate. Kindi urmărește filozofia de dezvoltare Montessori și acoperă mai multe arii – Club de timp liber și club de vacanțe, Baby parking pentru copilașii mai mici, Club de parenting, dedicat părinților și Petreceri creative, croite după personalitatea și preferințele sărbătoritului. Kindi este proiectul unei prietene foarte dragi mie, care știu că a pus în el multă dragoste de copii și dorința de a oferi o alternativă la ceea ce se găsește acum pe piață. Mai multe despre Kindi voi povesti după ce îl vom vizita personal. Până atunci însă, vă invit să descoperiți alături de copiii voștri ce are de oferit Kindi, în această sâmbătă, de la ora 10.30, la Ziua Porții deschise. Adresa este Str. Delea Veche, nr.35. Mai multe detalii despre conceptul Kindi găsiți aici

Porti deschise Kindi

Tot sâmbătă , de la ora 10.00, la cinematograful Movieplex din cadrul Plaza România are loc prima conferință despre relații din România, susținută de doi oameni extrem de dragi mie, Otilia Mantelers, expert în parenting, și Gáspár György, psiholog clinician. În contextul în care perfecționismul este, în zilele noastre, foarte apreciat și orice formă de vulnerabilitate este pedepsită, criticată, judecată sau respinsă, este extrem de dificil pentru orice persoană să rămână echilibrată. Mai mult, orice semn de frică, ezitare, greșeală sau neputință este aspru sancționată de cei din jur. Conferința “Puterea relațiilor” va demonstra că vindecarea de vină este posibilă prin traversarea procesului de vulnerabilitate. Acest proces de vindecare propus de cei doi vorbitori ai conferinței pornește de la reflectarea asupra trecutului fiecăruia dintre noi, pentru a scoate la suprafață durerile nespunse ale copilăriei. Deși am un program extrem de încărcat sâmbătă, eu mi-am propus să ajung la această conferință și promit să împărtășesc cu voi ceea ce voi afla acolo.

Am auzit astăzi la radio de un eveniment care mi s-a părut interesant – Body Mind Spirit Expo, ediția  a XVIII-a. De pe site-ul oficial am aflat că este cel mai mare eveniment de dezvoltare personală al anului și reunește workshop-uri, conferințe, momente artistice și demonstrații. Pe lista speakerilor am regăsit oameni interesanți, plus că vă puteți achiziționa și o listă lungă de produse, de la alimente naturale sau bio, până la cosmetice și servicii – masaj, terapie, întreținere corporală, etc. Dacă aveți drum pe la Sala Palatului, eu zic că merită să intrați la acest eveniment. Programul este de vineri până duminică (din păcate nu am găsit un interval orar pe site), iar intrarea este liberă.

Și cum sezonul rece se pare ca se instalează tot mai comod, activitățile se mută în interior, iar teatrele pentru copii revin cu programe iubite de copii și spectacole noi. Pentru week-end-ul acesta am două recomandări de teatru, ambele desfășurate în cadrul unor hoteluri cochete din București. Mi se pare un concept extrem de frumos și prietenos, pentru că, în timp ce copiii se amuză la spectacol, părinții se pot bucura la o șuetă la cafea, în spațiul special amenajat.

Teatrul Zurli îi așteaptă pe cei mici, dar și pe părinții lor, sâmbătă și duminică de la 10.30 și 12.00, la Hotelul Caro (Strada Barbu Văcrescu, nr 164 A). Spectacolul jucat este Albă ca Zăpada, o adaptare în stilul Zurli a poveștii clasice. Personajele sunt prietenoase, costumele colorate, iar spectacolul este interactiv, copiii fiind antrenați în acțiune pe toată durata sa. Ana este fan declarat al poveștilor Teatrului Zurli, știe toate poveștile pe dinafară și totuși mă întreabă mereu când mai mergem să le revedem. Spectacolele Zurli sunt recomandate și copilașilor mici, deoarece totul este creat prietenos, nu există zgomote puternice, personaje înfricoșătoare sau replici nepotrivite, iar joculețele făcute de animatori sunt extrem de accesibile. Iar faptul că există patru spectacole, în ambele zile de week-end, la ore accesibile atât matinalilor, cât și somnoroșilor, îl face de neratat!

Teatru la Hotel vă așteaptă duminică, 11 octombrie, de la ora 11.30, la Hotelul Novotel situat pe Calea Victoriei, nr.37B, la spectacolul Jasmine, Aladdin și Lampa fermecată, o adaptare după povestea clasică orientală. Organizatorii ne promit o poveste înteleaptă, pe ritmuri vesele, cu personaje vioaie și cântecele ritmate, care vor aduce copiilor multă voie bună! Spectacolul durează 40’ şi în faţa copiilor se vor perinda actori costumaţi în Aladdin, Jasmine, Duhul, Jafar, Sultanul și Iago.

Cam acestea sunt recomandările pentru week-end-ul 9-11 octombrie.

Distracție frumoasă și nu uitați ca vineri să aruncați la coș toate grijile de peste săptămână și să vă bucurați de timpul liber în familie!

Posted in Evenimente

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.