Meniu Închide

Se anunță zile frumoase

Ne așteaptă un week-end lung, de patru zile, în care să ne reconectăm unii cu alții, să ne odihnim, să lenevim, să ne distrăm, mamă, mamă, câte putem face. Cei mai norocoși pleacă din oraș, și-au făcut planuri de câteva luni în sensul ăsta. Noi însă nu ne numărăm printre ei, așa că ne-am schițat deja câteva lucruri pe care am vrea să le facem. Și am zis să vă povestesc și vouă de două evenimente frumoase, ca să aveți timp să vă organizați.

Ana vrea să pregătim calendarul de advent. Inițial am fi vrut să facem unul de la zero, dar cum nu prea avem nici timp, nici resursele necesare, am zis că nu are rost să fie o obligație, așa că ne vom distra completându-l pe cel existent cu mici surprize, dar și activități distractive de făcut în familie până la sărbători. O să vă povestesc ce a ieșit, cu siguranță.

Sâmbătă vom învăța că Oamenii sunt Magia și ne vom alătura unei povești frumoase, scrisă de câteva fete cu suflet mare. Smartbox family împreună cu cinci leaderi de opinie din zona de parenting: Laura Frunză (blogger laurafrunza.com), Tily Niculae (blogger tilyniculae.eu), Miruna Mărgarit(blogger ea-şi-ea.ro), Ana Nicolescu (blogger mamicaurbana.ro), Monica Popescu (jurnalist Itsy Bitsy) au compus şi înregistrat o poveste de Crăciun în spiritul sărbătorilor.
Povestea “Gloria şi unicornul magic” se va putea descărca sub formă de audiobook online sau se poate comanda sub formă de CD de pe site-ul www.audioparenting.ro, începând cu 28 noiembrie 2015.
Ce este minunat este că banii încasaţi în urma vânzărilor vor fi donaţi în întregime către Asociaţia Unu şi Unu, care luptă pentru drepturile prematurilor. Mămica de prematur din mine nu putea rămâne indiferentă la asta, așa că o voi lua pe Ana de mână, îi voi aminti cât a fost de mică și ne vom bucura împreună de povestea Gloriei și a unicornului ei magic.
Vă aşteptăm și pe voi la lansarea poveștii, în fața bradului abia împodobit. Vom povesti despre dragoste, magie, prematuritate, bunătate, umanitate, sâmbătă, 28 noiembrie, la ora 11.00, în AFI Cotroceni. Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

O poveste de Crăciun

Duminică vom fi alături de prietenii noștri de la Teatrul Zurli, care inaugurează o colaborare frumoasă cu Teatrul de pe Lipscani, cu spectacolul Crăiasa Răcelii. Mi se pare o performanță fantastică pentru un teatru privat pentru copii, adică de nișă, să ajungă să joace într-o sală de teatru profesionistă, așa că nu putem lipsi să aplaudăm cum se cuvine o astfel de premieră. Crăiasa Răcelii este o poveste originală semnată de Mirela Retegan despre o Crăiasă – frumoasă dar rea, care împrăștie microbi peste tot sperând să nu mai aibă loc Crăciunul. Își șterge nasul cu mâneca, strănută și nu pune mâna la gură și, în plus, fură sacul cu scrisorile pentru Moș Crăciun ca să creadă moșul că nu-l mai iubesc copiii. Prietenia dintre Brăduț și Spiridusul Grumi, Generozitatea Marelui Urs și Ințelepciunea Bufniței aduc un final fericit în această poveste în care actorii Teatrului Zurli vor juca așa cum v-au obișnuit deja- cu toată bucuria și cu dragostea pentru copii.
Biletele s-au pus în vânzare la Casa de Bilete de pe Lipscani și pe www.bilete.ro.

afis Craiasa RaceliiÎn celelalte două zile rămase, programul este de voie și de relaxare. Probabil vom bifa ultimul film Disney, Bunul dragon, Ana fiind în culmea fericirii că mergem toți patru la cinema (în ultima vreme am tot mers noi două), ne vom odihni și vom sărbători Ziua Națională. Încă nu știm cum, dar ne vine nouă vreo idee.

În toată bucuria pe care ne-o dă timpul petrecut împreună, nu vrem să uităm de cei pentru care timpul s-a oprit definitiv, așa că vom merge să îi comemorăm pe cei care au pierit la Colectiv. Deja când imi amintesc mă năpădesc lacrimile. Uneori mă gândesc că nu este drept, noi facem planuri, ne distrăm, trăim, iar ei…. Apoi îmi dau seama că de fapt și ei au trăit. Frumos, diferit, curajos. Până în ultima clipă. Și este de datoria fiecăruia dintre noi să trăim fiecare zi cu bucurie, cu grijă față de cei de lângă noi, cu respect față de cei plecați, cu empatie față de cei nevoiași, să ne învățăm copiii să trăiască drept în lumea asta strâmbă, pentru că depinde de fiecare dintre noi să îndreptăm propria pătrățică.

Voi ce faceți în week-end-ul prelungit?

Posted in Evenimente

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.