Meniu Închide

Când sufletul pereche bate marea dragoste

Cum să îl cucerești în 5 pași simpli, Cum recunoști marea dragoste, Verifică dacă ți-ai găsit sufletul pereche. Citesc peste tot titluri bombastice și promisiuni supralicitate. Toate revistele și site-urile glossy ne promit fericirea supremă în cuplu. Potrivirea perfectă.

Mie îmi vine să râd. Mă uit în urma mea, la 11 ani de căsnicie și 15 de relație și nu văd tot sclipiciul ăsta, promis pe toate gardurile. Nu văd fluturii ăia din stomac, mai departe de primele luni. Nu îmi amintesc de focurile de artificii surprinse clișeic prin filme.

Se spune că marea dragoste o găsești o dată în viață și musai ea vine cu taifunul și îți dărâmă toate standardele, credințele și preferințele.

La mine a venit cu liniștea și calmul de care aveam nevoie, cu echilibrul care îmi lipsea și confirmarea pe care nici nu știam că o aștept. M-a scos dintr-o groapă neagră.

Crezusem că am pierdut marea dragoste. Nu știam că sufletul pereche pândea după colț

Fusese mereu acolo, dar niciodată nu îl văzusem mai mult ca pe un bun prieten. Când m-am uitat mai bine, cu inima și dincolo de clișee, l-am văzut.

Omul în ochii căruia mă uit și mă văd mai bună decât am crezut vreodată despre mine că sunt. Care mă simte, mă respectă și mă iubește mai mult decât sunt eu în stare să o fac. Omul care îmi aduce ceai cald la pat, chiar și când e supărat pe mine. Ca în pozele cu bătrâneii care își țin unul altuia umbrela de ploaie chiar și atunci când se bombănesc.

Omul care preferă să îi fie lui greu, ca să îmi fie mie bine. Care știe să mă ia în brațe atunci când mă împotrivesc și să mă pupe atunci când urlu. Care se duce să cumpere pâine și vine râzând după două ore, cu copilul plin de noroi de la joacă, zâmbetul larg și un carton plin de prăjituri. Care scoate de la spate, precum un magician în fața copiilor uluiți, tot felul de surprize, pe care știu sigur că nu avea bani să le cumpere, dar care știa că o să mă bucure.

Care îmi dă ultima bucățică de prăjitură și cea mai caldă pătură. Care mă iartă când sunt de neiertat și mă ascultă când nimeni nu pare nici să mă audă. Care îmi știe toate slăbiciunile și îmi arată punctele tari pe care eu mă încăpățânez să le îngrop. Care renunță la nebuniile lui pentru capriciile mele.

Nu știu dacă am găsit secretul cuplului perfect, nu cred că există. Așa cum nu cred că marea dragoste apare “spuf” în fața ta și trăiți fericiți până la adânci bătrâneți. Cred mai degrabă că sufletul pereche al fiecăruia stă ascuns în forme diverse, de multe ori cele mai puțin sclipitoare și dătătoare de fiori, care așteaptă să fie descoperite și iubite.

LA MULȚI ANI, Pisicule! Happy 11 de “legalitate”

Citește și

Secretul unui cuplu puternic. Ce ne-a ținut pe noi împreună

Cum menținem dorința în cuplu?

Când el te iubește mai mult decât te iubești tu

De la dublă infertilitate, la șapte ani de fericire

8 ani de când m-ai învățat că pot orice

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

Posted in Cuplu, Lumea noastră

Related Posts

6 Comments

    • Ioana Marinescu

      Eu cred mai degraba in sufletul pereche. se poate sa descoperi ca marea dragoste coincide cu sufletul pereche si cred ca de aici vorba asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.