Meniu Închide

Tu când i-ai dat întâlnire ultima dată copilului tău?

Oaaaaau! Mami, ce frumos ai făcut! exclamă Ana intrând pe uşa bucătăriei. Cred că va fi o seară minunată! Şi aşa a fost. Noi trei, la masa din bucătărie, pe care am pus o vază cu trandafiri roz, preferaţii ei şi o lumânare aprinsă, întocmai ca la o cină romantică. Le-am gătit supă cremă de legume, budincă de spaghete la cuptor şi somon cu legume la tigaie. I-am aşteptat îmbrăcată în haine frumoase, nu de casă, aranjată şi zâmbitoare. Fiecare a povestit ce a făcut peste zi. Tati ne-a spus cum a fost la serviciu, ce cursanţi are în noua serie, ce a făcut în pauză, eu le-am povestit că am fost la o întâlnire, apoi am rezolvat mailuri şi am mai scris câte ceva, ca apoi să mă apuc de gătit. Ana ne-a spus entuziasmată că a învăţat litera ă, moment în care amândoi am făcut un ăăăăăă admirativ, care a făcut-o să râdă în hohote, apoi ne-a povestit că au citit din Cartea junglei, cartea adusă de ea şi au făcut un colaj cu animalele din junglă. A strecurat şi că a fost ceva ce a deranjat-o la after, sau la şcoală, nici nu îşi mai aminteşte, “dar ştii ceva mami, nici nu mai contează, e prea frumoasă seara asta”.

Our special date 1

După masă, tati a ajutat-o cu tema la pian şi apoi am jucat toţi trei un joc extrem de amuzant, care s-a lăsat cu multe de “te roooog, încă o tură şi gata”. A fost o seară atât de frumoasă, încît a declanşat emoţii puternice şi plânsete la final, dar le-am depăşit cu blândeţe şi răbdare.

Deşi iniţial voiam să ieşim, lunea fiind aproape singura zi liberă în programul nostru, a fost o alegere extrem de bună să petrecem o seară specială acasă. Noi oricum petrecem destul de mult timp împreună, în familie, dar modul de prezentare a făcut o diferenţă şi a fost extrem de apreciat. Ideea mi-a venit citind campania iniţiată de Tily Niculae şi intitulată Our special date.  Campania porneşte de la rezultatele studiilor realizate de diverse ONG-uri, care spun că  20% dintre copiii din România se simt neglijați de părinți. Să fiu sinceră, eu cred că procentul este mai mare, judecând după ce observ în jurul meu la şcoală, after sau pe unde mă mai perind cu Ana. Psihologii susţin că neglijarea copiilor reprezintă o nouă formă de agresiune: una psihică, ce lasă urme la fel de adânci asupra dezvoltării emoționale a micuților, ca și abuzurile fizice.

Campania ”Our special date” îşi doreşte să aducă aproape părinţii şi copiii, oferindu-le un moment special, , în care să se simtă bine, să petreacă timp împreună, să râdă, să povestească, să se conecteze.

Obiectivele campaniei, preluate de pe pagina lui Tily, sunt:

  • Atenționarea în privința unei situații sociale care tinde să se acutizeze;
  • Promovarea unei bune conduite socio-familiale, propice dezvoltării emoționale a copiilor;
  • Promovarea valorilor moral-spirituale care stau la baza unei familii sănătoase;
  • Sensibilizarea părinților atunci când vine vorba de nevoile afective ale propriilor copii.

Şi voi vă puteţi alătura acestei campanii!  Nu trebuie decât să îi daţi întâlnire copilului vostru – o  ieșire la un brunch, la un prânz special, la o cină în oraș sau cum am făcut noi, o masă în familie, acasă, dar pregătită cu dragoste, atenție și căldură,  ca și când ar fi un mare eveniment care trebuie sărbătorit.

Părinții care se vor alătura, în perioada 15-31 martie, acestei campanii sunt provocați să posteze pe Facebook/ Instagram o poză/un filmuleț maxim 8 secunde de la întalnirea cu copiii lor, folosind hashtag-ul #ourspecialdate. La finalul campaniei, toate pozele vor intra în galeria “marii familii” #ourspecialdate, creată special pe site-ul www.tilyniculae.eu

Galeria va conține impresiile și concluziile micuților și ale părinților care au acceptat provocarea și care astfel s-au alăturat demersului inițiat, acela de a-i face pe copii să se simtă nu importanți ci chiar cei mai importanți oameni din viețile noastre.

Deşi nu o cunosc personal pe Tily, mi-a plăcut atât de mult campania, încât am decis să mă alătur chiar din prima zi. Cu siguranţă o să mai repetăm experienţa, de data asta printr-o ieşire la restaurant.

Vă doresc petrecere frumoasă la întâlnirea voastră specială!

Posted in Lumea Anei, Lumea Pisicii, Parenting

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.