Meniu Închide

Ne-ar trebui un Jamie Oliver în fiecare fast-food. Food Revolution Day

Mânuța ei mică îndeasă cu nesaț cartofii aurii. Îi molfăie cu poftă cu gura în care încă nu au apărut toți dinții. Nu are doi ani, cred de fapt că abia i s-a rupt turta. Stă pe genunchii tatălui, care are în față un meniu XXL. Alături, pe alți genunchi, un bebe, că altfel nu îi poți spune unui copil de 9-10 luni. El are mâinile libere, iar eu răsuflu ușurată. Până văd o scenă căreia îi prevăd finalul și mi se întoarce stomacul pe dos. De pe scaunul de vizavi, mama ia o bucățică de carne din hamburgerul de pe masă, o mestecă bine, apoi o scoate din gură și i-o dă bebelușului. Nu mai pot să mă uit. Iau copilul cu înghețata neterminată – ăsta e singurul produs după care ne mai oprim extrem de rar în fast-food-ul cu pricina și ies cu sufletul ghem.

Nu apuc să uit scena că ajungem acasă și ne întâlnim cu fetița vecinilor, pe care Ana o adoră. O bucălată de doi ani și un pic, care îmi amintește de Ana când era bebe.

Micuța ține în mâini o sticlă de băutură carbogazoasă. Sper din suflet că nu e a ei. Măcar atât pot, să sper.

Am deja certitudinea atâtor atrocități care se întâmplă cu copiii din punct de vedere al alimentației. Văd în hipermarketuri copii cu punga de chips-uri în mână, la mall bebeluși cu cartofi prăjiți în față, în parc micuți cu pufuleți pe post de gustare. La TV ne asaltează reclame la cremwurști pentru copii, ciocolată, ursuleți gumați și alte minuni, nocive și organismelor mature, d-apăi copiilor. Studiile ne spun că 90% din reclamele de la TV sunt pentru produse bogate în sare, zahăr și grăsimi hidrogenate.

Și atunci nu pot să nu mă gândesc că ne trebuie un Jamie Oliver la fiecare fir de iarbă și o revoluție alimentară în fiecare fast-food.

Pentru că acolo îi găsim pe cei care le dau bebelușilor hamburgeri mestecați și copiilor un pic trecuți de un an cartofi prăjiți. De când am fost martoră la scenele astea mă tot gândesc cum am putea face să ducem informația acolo unde este nevoie de ea. Deocamdată nu știu. Știu doar că putem povesti cât mai mult de evenimente cum este Food Revolution Day, doar doar o să ajungă și pe la ochii celor care au atâta nevoie.

Food Revolution este programul creat de Jamie Oliver la nivel mondial și are ca scop educația alimentară a copiilor. Cu ocazia Food Revolution Day, Ambasadorii proiectului din întreaga lume organizează evenimente publice și ateliere de gătit sănătos pentru părinți și copii.

Anul acesta, tematica Food Revolution Day este #NoJunk #FairMarketing.

Evenimentul are lor pe 20 mai, de la ora 10.30, la Conacul Golescu Grand din sectorul 6 (zona Giulești).

Copiii vor avea treabă la cele 5 ateliere de gătit. Cei mici, organizați pe grupe de vârstă, vor deprinde noțiuni despre alimentația sănătoasă și vor prepara împreună cu unul dintre Ambasadorii Food Revolution rețete sănătoase. Părinții vor face sport în aer liber cu Valentin Vasile, inițiatorul Revvolution.

Se anunță o zi pe cinste și vă sfătuiesc din inimă să vă faceți timp să ajungeți. Va face diferența pentru copiii voștri! Și, bineînțeles, să dați vestea mai departe, doar doar o ajunge și la cele două familii văzute de mine la fast-food.

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Posted in Evenimente, Lumea Pisicii, Sănătate și formă maximă

Related Posts

4 Comments

  1. Anca

    Wow, incredibil. Desi sm vazut si eu o scena zilele trecute care m-a lasat masca. Un tatic cu bebelusul in marsupiu (undeva intre 4 si 7 luni bebe) tragea cu pofta din tigara peste capul copilului. Nu pot sa cred ca nu ajungea si la copil macar un pic de tutun. Sau o fi fost bio?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.